tisdag 23 februari 2010

Jag hjälper till så gott jag kan

En av er har googlat "hur många tänder har en hamster?" idag och hamnat här. Ärligt talat, jag har ingen jävla aning. Men de har ju ganska små tänder, så det får nog plats en hel del i de där små käftarna skulle jag tro. Jag vet faktiskt inte ens hur många tänder vi människor har nu när jag tänker efter. Men det var ju inte riktigt det du frågade efter, kära läsare som förmodligen redan klickat sig härifrån på grund av den sanslösa bristen på information gällande din fråga.

Men för att återgå, jag slänger ur mig en vild chansning här och så får du ta svaret med en nypa salt. Ok? Skriv alltså inte det här i din biologiläxa som ska lämnas in i morgon. Jag gissar på.... 18 tänder. Så många tänder tror jag att en hamster har.

10 kommentarer:

Jess sa...

Haha, undrar varför man googlar en sån sak från första början? Vill bara tala om att jag har lagt till din blogg bland mina favoriter. Blev tipsad av en väninna som har skrattat länge åt dina inlägg och när jag gick in fastnade jag direkt också. Jäkla skön humor! :-)

Knaada sa...

Tandgåtorna äro outgrundliga. Kan det vara hamstertänder min son har fått? Dom är iallfall små, många och jävligt vassa...

Maria sa...

Jess: Haha, man kanske ska utföra något slags tandingrepp på den stackars hamstern? Och roligt att du gillar bloggen - du är jättevälkommen!

Knaada: Haha! Ja jag såg dem förut, kan faktiskt mycket väl vara just hamtertänder. Eller väldigt väldigt små huggtänder?

Karin sa...

Enligt det allvetande Wikipedia har hamstrar, förutom de stora framtänderna, tre kindtänder i varje käkhalva, vilket totalt alltså borde bli 16 tänder. 4+(3x4)=16. Så du gissade ju ganska bra. Phew, nu kan vi sova inatt.

Maria sa...

Ah, vilken klippa jag är! Jag tänkte först kolla på Wikipedia jag också, men så struntade jag i det. Och det gick ju finfint ändå måste jag säga. Tack för hjälpen Karin!

Karin sa...

Hej Maria!
Jag tror bestämt att människor har 32 tänder (om man har sina visdomständer) som vuxna. Så nu vet du det också. =)
Om man tänker efter är det ju ganska logiskt att det är ett tal delbart med 4 eftersom man har över- och underkäke, samt höger- och vänstersida.
Så, nu har vi lärt oss något nytt idag också!

Sockiss sa...

undrar hur många tänder kungen har? om han tagit bort nån eller utvecklat nån special i diamant bara för att han e kung eller nåt. kan inte du svara på det o du allvetande tand-orakel? ;)

Katarina sa...

Underbart inlägg ;-D

Annika och labradårarna sa...

Å jag vet att en hund har 42 stycken!

Maria sa...

E: Hahahahaha! Varför skulle kungen inte ha samma antal tänder som vi andra? Vet du något som inte vi andra vet?

Katarina: Tack :-)

Minus: Härligt, då har vi täckt in hamstrar, människor och hundar. nu då. Vilken vetenskaplig blogg det här blev helt plötsligt.