onsdag 3 februari 2010

Ytterligare ett litet men väldigt användbart tips

Om du nån gång ska tillaga lax i ugn och använda dig av en ugnstermomter, ta då inte bort termometern med bara fingrarna direkt efter att du tagit ut den ur ugnen. Det gör ganska ont och så blir fingertopparna lite skrynkliga och konstiga efteråt.

Bara så du vet.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tack snälla för tipset! :),Klantlisa!!!! Hilse fra Hedda

janet sa...

*been there, done that*

Fast med en skinkstek.. Historien är bra uttjatad nu!

Malin J sa...

Ett annat tips är att: När din kompis smakar på det smälta sockret som stelnat på bakplåts- pappret och säger att det är gott.... STOPPA INTE FINGRET I DET SMÄLTA SOCKRET I KASTRULLEN!!!
Stoppa fingret i potatismjölspaketet.Det svalkar gött.

Monica sa...

Man lär av sina misstag...

Gustav sa...

Något som är förbaskat bra mot brännskador är "Burn Free",
http://www.jula.se/search-result/?q=burn%20free
Användes flitigt mot brännskador när jag jobbade på stålverk. Minskar bildning av brännblåsor, sveda mm. En standard-produkt i min egen förbandslåda numera.

Knasterfaster sa...

Tack för tipset!

Maria sa...

Hedda: Jag gör vad jag kan för att sprida min enorma kunskap vidare ;-)

Janet: Haha! Vad tänkte vi med? Så hiiiimla klantigt.

Malin J: För det första, smält socker är asäckligt. Det är därför man aldrig vill äta upp pepparkakshuset, för att sockret har runnit längs med alla sidor. För det andra, aj som satan! Tappade du huden? Smält socker är ju skitvarm! Men potatismjöl har jag hört förut, det måste jag testa nästa gång.

Gustav: Allvarligt, vilket bra tips! Låter som ett måste när man har barn (inte för att jag brukar låta dem vara i närheten av spisen när jag lagar mat, men barn gör ju aldrig som man säger ändå) och när man är en jävla klantskalle som jag. Det ska jag nog ta och beställa nu.

Knasterfaster: You´re welcome ;-)

Björn sa...

Tack för tipset Gustav! Nu kan jag äntligen rulla runt på golvet hemma med händerna runt fotleden och Maria kommer springande med kylsprejen! Jag har alltid velat vara en italiensk fotbollspelare. Det enda som saknas nu är ett hårband.

Gustav sa...

Det är ingen spray, det är en gelé (som ser ut som något annat). Man ser till att kladda på duktigt på det brända området och så lägger man över en kompress så att ytan håller sig kladdig under en längre tid, sparade mig många brännblåsor.
Om Maria bara sprutar gelen över dig kommer du se ut se ut som slutscenen i nån gay-rulle.Men Jag tycker ändå att du ska skaffa hårband, det kommer säkert till användning någon dag.

Malin J sa...

Jodå det blev fina brännblåsor. Men inte på mig. Det var mamma och hennes vän som skulle göra pepparkakshus. Själv satt jag vid köksbordet och valde ut vilket godis vi skulle ha på huset.
Jag tror inte jag hört mamma svära så mycket någon gång...
Skulle väl vara den gången hon skulle flytta en het stekpanna och handtaget gick av, av ren reflex försökte hon fånga den heta pannan med det heta stekfettet i. Oturligt för henne så lyckades hon.
Mamma är nuförtiden MYCKET försiktig i närheten av varma saker.