torsdag 4 februari 2010

Nytt grepp


Sådärja. Nu ska vi se om vi inte kan få ordning på de här tramserierna med vakna nätter.

16 kommentarer:

Finnpajsaren sa...

Åh den är kul att få dem att fatta och vilja använda... good luck!

Anonym sa...

Vad är det för något? kan inte riktigt se... håller tummarna för dig iallafall, kanske jag skulle behöva oxå?!!

Gustav sa...

Om ungen i alla fall inte somnar, byt ut medicinen mot eter...vyssan lull

Ida S sa...

Nä plåga inte dina barn med en sån där.. Kräv att få låna hem en "albatross" istället. Då slipper du trycka upp masken i ansiktet. Mycket bättre!! Den är stor och lite klumpig och kräver el men det är det värt.. Masken kan vara en bit ifrån ansiktet och kräver barnet medicin med kortison så följer det med "skorsten" så inte ångan kommer i ögonen.. :))

Anonym sa...

Min dotter blir sjukt speedad av den medicinen....ingen höjdare på kvällen....

Anonym sa...

Testa Tavegyl istället, biverkningen är att man blir trött utav den =) fråga din BM och hör vad hon har att säga, testade den på Lucas och det blev betydligt bättre, kan ju inte ge den hur länge som helst tyvärr så jag har slutat att ge den och han vaknar runt en 7 gånger varje natt numera... hur kul är det lixom? Men förhoppningen va ju att han skulle komma in i någon sorts rytm med sömnen osv. men det gick inte vägen för oss!

Anonym sa...

Nu ser jag ju inte vad för medicin ni har fått, men mina grabbar har en varsin "tub" och diverse mediciner att inhalera. Min stora som är 4½ fick sin när han var 2½ för EVENTUELLA allergier från naturen... och för att han fick andnöd när han ansträngde sig. Sen var det visst BARA förkylningsastma, som han faktiskt, tror jag iaf, har blivit av med. Så nu används den bara vid ev andnöd.

Min lilla grabb fick sin redan innan 1½ års ålder. Värre symtom, SAMMA läkare. Denna läkare måste medans vi är där för typ 15:e gången LÄSA lite om just förkylningsastma. För det är inte så vanligt att så små barn har det.
Det var som f-n... Två barn, båda med förkylningsastma. 100%. Men vad vet jag, det är ju som sagt inte så vanligt.... Tilläggas bör, att jag vet att det finns 5st till i samma ålder i det samhälle vi bor som har det. Säger det igen. Inte så vanligt.

I vilket fall som helst så är det en toppengrej, som har funkat och funkar på båda mina barn. Så lycka till!!!

Ha en toppenhelg och tack för en väldigt underhållande blogg!!!

KRAMAR från Tina

MiaA sa...

Eh...Goa Smulan... Man kan INTE använda Tavegyl som läkemedel mot astma - verkligen inte!

Och Maria - vår äldste sov också otroligt dåligt. När han var 9 månader diagnostiserades han med astma. Först då fattade vi att det var därför han sovit så dåligt och helst ville sova (upprätt) i vår famn...

Några goda råd bara (och du skall vara jätteglad att du fick "riktig" vidgande medicin i inhalationsform och inte flytande Bricanyl/ventoline som inte hjälper öht...).

1. Den lille tjockisen (vår pojke var också...eh...fet - kan det ha ngt samband?)kommer säkerligen bli rätt speedad i början så försök att inte ge den precis innan han skall sova, utan minst 45 min innan.

2. Han kommer antagligen HATA att ta den...de flesta små barn gör det. Tyvärr finns det få vägar runt det, speciellt som han är så liten ännu (man brukar annars råda att låtsas ge nallen medicin, mamma, storebror etc).
Det är tvång medelst fasthållning som gäller för de flesta... fast bara de första månaderna - sedan vänjer de sig ;)
Men - man måste ju ge medicinen. Konstant syrebrist är ingen hit för små barn som skall utvecklas liksom...

Min store pojke är snart 11 år nu och även lillebror har astma, så fråga gärna om det är ngt du undrar.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Ehh... MiaA: Jag sa inte läkemedel mot astma...utan "sömnproblemet", jag vet att det är en allergi medecin egentligen men många har använt det när deras barn har svårt att sova på nätterna utan som helst problem och tänkte att det kan vara värt ett försök det också om det nu inte skulle bli bättre med sömnen trots att hon astma medicinen! blev visst lite missförstånd där tror jag, men nu vet ni det!

MiaA sa...

Goa smulan. Jo, fast man får inte astmamedicin för att komma till rätta med sömnproblemen per se. Om man har astma så har man ofta jobbigare med andningen när man ligger ner (och ffa om man ligger på rygg) - därav sömnproblemen. Så när pojken är bättre i astman så kommer han också (sannolikt) sova bättre.

Så det jag mest reagerade på var att du sa "testa Tavegyl istället", när Maria hade fått astma-medicin till sin pojke - för att han sannolikt då har astma.
Men - bra att vi rett ut det. :)

Trollets mamma sa...

The Shit! Verkligen. Om lillkillen har astma av något slag är detta guld. Trollet sov som en kratta de tre första åren sedan jag fick henne. Och med "som en kratta" menar jag att hon i början vaknade _minst_ en gång i timmen - oftast komplett otröstlig det första halvåret. Jag bar och bar och bar, och många nätter stod vi på balkongen...

Efter ett par månader hos mig fick hon sitt första riktiga astma-anfall, med akutbesök och inhalation där. Mediciner? Flytande bricanyl som är mer än värdelöst. Och ända fram till förra våren vaknade hon fem - tio gånger per natt. Varje natt. Så fick hon äntligen ett "rör" och Pulmicort i våras, och sov för första gången sedan jag fick henne sammanhängade en hel natt!

Astma, även om det "bara" är förkylningsastma som min dotter har (även om den påverkade henne jämt tidigare) är fullkomligt vedervärdigt för sömnen. Jättestort lycka till, jag hoppas det funkar lika bra för Charles som för Trollet!

Maria sa...

Hörrni, tack för alla era tips och kommentarer. Jag ska svara mer utförligt i morgon när jag inte är så trött att jag ser i kors. Godnatt på er!

Anonym sa...

Förmodligen kommer han nog sova bättre om det är astma,och det vore ju jätte bra! Nu såg ju inte jag att det va astma medicin från början om man nu tittar på kommentaren jag skrev först, och så har ju Maria klagat på att Charles inte sover om nätterna och tyckte då att Tavegyl kunde vara något att testa... men naturligtvis inte istället för astma medicinen och nu kommer nog allt sluta gott iaf :)

milla sa...

Har också fått en mask, fast en Vortex, som ser ut som en anka. Märker redan skillnad på sömnen. UNDERBART! Läs mitt blogginlägg om dramatiska tisdagar.
Kram o hoppas på bättring!

Maria sa...

Tack snälla rara för alla tips. Jag blir alldeles rörd. Vi var ju som sagt hos läkaren igår, och hon misstänker förkylningsastma. Storebror hade det förra vintern (men är hittills symptomfri den här säsongen). Hon skrev ut airomir som vi ska testa den här veckan ut, sen ska vi komma tillbaka nästa vecka och ser hur läget är det. Men jag kan säga så här, i natt sov han till halv sex... Så det ska mycket till för att jag inte ska fortsätta ge honom det (eller eter förstås). Fortsättning följer!