lördag 27 februari 2010

Planering inför middagen

Om man är så dum att man har köpt färska räkor till middag när man har en 2,5-åring som älskar det och kräver att man ska skala fem stycken i minuten kan man ändå rädda kvällen.

Gem ungen 3 stora kanelbullar, en tårtbit och en kaka ungefär två timmar innan middagen. Sen behöver du skala högst tre räkor till honom (eller henne). Funkar skitbra.

Det finns ju såklart vissa oönskade bieffekter, såsom en sockerhög galen dvärgliknande varelse som far runt runt runt oavbrutet i tre timmar och smäller i varenda jävla dörr som finns i lägenheten, men det får man ta. Skala räkor är ju ändå ganska jobbigt.

8 kommentarer:

Sockiss sa...

haha, så betedde jag mig igår på praktiken. kan också bero på att jag påbörjat en ny medicin. som inte innehåller så mycket mer än amfetamin. trevliga grejer det där...

Maria sa...

Fick du också gå och lägga dig strax efter klockan 19 då?

Sockiss sa...

haha... nästan. gick och la mig 20:15 tror jag... =)

Gustav sa...

Det är ju bara att haka av dörrarna, hur många kan det vara? Visst, det är skitjobbigt att hänga tillbaka dem dagen därpå, men det tar definitivt udden av smällandet på kvällen. (samt har en viss skrämselinverkan på barnen)

Paula sa...

Ett sjukt bra råd! Har provat några ggr :D.

Maria sa...

Gustav: Plus att det blir så jäkla jobbigt att förvara alla dörrar - var ska man lägga dem liksom? Du får tänka på att vi bara bor i lägenhet - vi har inte stor källare eller uthus att använda oss av.

Paula: Man får inte vara dum!

Tänkte bara sa...

Varför inte låta honom skala räkorna själv? Då blir det garanterat bara en att knastra på.

Maria sa...

Sant! Då kan han sitta och pilla med en och samma räka hela middagen = more räkor for me!