torsdag 30 september 2010

Problem

Idag kom Julius hem från dagis och sjöng på "Manboy". Jag vet, det är helt oacceptabelt. Vi vet inte riktigt hur vi ska tackla den här situationen, men tillsvidare håller vi honom hemma.

Vi väljer mellan att försöka byta dagis eller byta unge. Men frågan är om det finns barn som inte har dålig musiksmak? Och i såna fall -  är de jättedyra?

Det nog enklare att byta dagis. Eller helt enkelt låta honom vara ensam hemma om dagarna. Man kanske bara kan prata lite över Skype på lunchen eller så?

12 kommentarer:

Trollets mamma sa...

Jag vet! Trollet sjunger också denna vedervärdiga sak. Och jag som inte ens _tänkt_ på schlagermelodejfestivaliteterna sedan jag fick barn för att skydda hennes ömtåliga sinne. Dagis och fritids borde bli ersättningsskyldiga, när de förstört våra barn på detta vis!

Gustav sa...

Det är väl bara att proppa in någon annan låt i huvet så att Erik Sade ploppar bort.
Jag har "Thore Skogmans Bästa" i skivhyllan (till sambons förfäran), om du vill låna.
Flertalet låtar på den skivan är som ett musikaliskt penicillin. De slår ut alla andra låtar hjärnan kan komma att tänka på.
Vad tror du om en Julius som går runt och nynnar på "storfiskarvalse" "pop-opp-i-topp-pop" eller "plättlaggen"?

LillaUlle sa...

Maria, var glad att du inte har två som sjunger/spelar Manboy... samtidigt och i kano.
Hahaha, Gustav, vilket bra tips. Ska ta och preparera barnens datorer, Mp3 och CD-spelare med bara Tore Skogman. Kanske slutar de helt att lyssna på musik då... eller så blir vi bara väääldigt trötta på Tore Skogman.

Sara sa...

Hett ämne det där med förskolebarn som sjunger Manboy... mig håller de på att driva till vansinne.
Det är det enda som ska spelas så öronen blöder på Spotify.
Tack Gustav för tipset om Skogman, han finns visst på Spotify också :-)
Har försökt föra in kidsen på lite BRA musik men de skriker bara i protest. Trodde god musiksmak gick i arv... hmpf

Anonym sa...

Du är en av mina absoluta favoritbloggare, med härliga inlägg och varma kommentarer, därför skickar jag en award till dig (publicerar den på bloggen under fredagen). Hoppas det är okej?
Kram!

Anonym sa...

Klaga inte mina barn gör egna listor i spotify... Med EMD och liknande saker...

Kia sa...

Personligen tycker jag Imse Vimse Spindel är en jävla skitlåt.

Men kommer hon hem och trallar på vad som helst ur Per Gessles repertoar sätter jag ut henne på stallbacken.

Per Gessle ska man ju ha vuxit ifrån vid två och ett halvt.

Man bör ju främja utveckling, typ

Anna sa...

Mina barn fick en skiva med "upp-poppade" salmer som barn sjunger av en religøs vän før typ 2 år sedan. Det är den enda skivan som har spelats här sedan dess.
Till Lena vann melodifestivalen. Så nu går det i Love oh Love....
Har prøvat att spela lite annat, men, nej, nej!
Så, det är frågan om det är så mycket att gøra.

Malin J sa...

vår kille vägrar sjunga barnvisor överhuvudtaget. Han kan istället ALLA titelmelodierna till barnpogrammen, så det trallas dagarna i ända. Skulle han börja sjunga något religöst så hade jag utgått från att han blivit besatt och genast börjat spela Death metal på högsta volym för att driva ut vilken ande det nu var som fick för sig att vi gillar religon.

Sara sa...

Själv lyckades jag övertala pappa att köpa en "Hare Krishna"- LP åt mig när jag var i 6-års åldern (omslaget var så fint). Sen lyssnade jag på den dygnet runt i några år. Brorsan hade rummet vägg i vägg (han är tio år äldre) och var måttligt road när jag drog igång Hare-Krishna kl 8 på helgmornarna. Skulle ju definitivt säga att det var bättre än "Manboy" dock...

Lotta sa...

Vi har ett Avril Lavigne problem här hos oss. Det snappades upp under reklamen på tv och sen har det varit ett jäkla tjat! Har faktiskt inte hört 'manboy', men jag antar att den är ungefär lika bra som Avril Lavignes 'girlfriend'...

A&T sa...

Det är allvarligt och måste stävjas omedelbart! Finns det någon anti-Saade grupp på dagis?
Tror inte att det lönar sig att byta dagis heller. Risken är att det blir ännu värre. Saade har ju skrivit fler sånger som låter ungefär likadant som manboy.

Var glad så länge Julius inte kan klicka fram den på youtube 29 000 ggr per dag i alla fall.