onsdag 15 september 2010

Problemlösning

Natten till idag innehöll inte mycket sömn. Däremot fanns det gott om hosta, hosta, slem, snor, feber och snorspyor (visst uppfann jag just det ordet? Ja tamejtusan, det gjorde jag nog. Varsågoda att använda om ni vill) och skrik.

Så idag har jag känt mig aningens obalanserad, för man blir tydligen så av att aldrig få sova. Jag tyckte så synd om mig själv för det idag att jag grät en skvätt. Sen tänkte jag på alla barn som har allvarliga sjukdomar, såna som inte handlar om hur många vab-dagar man ska behöva ta ut, utan som handlar om liv eller död. Och då grät jag en skvätt för alla de familjer som har drabbats av sånt.

Sen grät jag en skvätt hos läkaren idag när hon sa att det inte är så bra att Julius äter och dricker så lite att han numera bara kissar en gång per dygn.

Sen åt jag godis.

7 kommentarer:

Malin J sa...

Stackars Julius och stackars dig. Det är ju inte direkt så att man kan fästa en slang vid en tratt och TVINGA i barnet vätska.
Fick ni något konkret tips på hur ni ska lösa problemet eller ska ni trolla med knäna?
Om han nu var så orolig för vätskebalansen så kunde han ju lagt in julius på en avdelning så att lillkillen kunde få dropp.

Hoppas verkligen att det blir bättre snart så att ni slipper dropplösningen.
Sa jag att jag tycker synd om er? För det gör jag. Kram på er.

Anonym sa...

Jag fick ta upp amningen igen när detta hände oss... Den enda näring vår lilla ville ha så vad göra... /Anna

Fia sa...

Tänk på att du också förlorar en massa vätska om du ska hålla på och grina sådär. En uttorkad mamma är en dålig mamma. Nästa gång är det bättre du dricker champagne istället för att äta godis.

Mia sa...

Jag har en sån där sjuk unge där man skiter i antalet vabdagar då dom flesta dagar innefattar läkarbesök eller träff med nån specialist men tro mig, är det nått som får en att bryta ihop så är det förkylningar, influensor och magsjukor, allt annat kan man hantera :) hoppas han kommer igång med äteri och drickeriet snart, usch oro för om dom får i sig för lite är hemskt.

Anonym sa...

Vill helst inte ta det ifrån dej, men jag använde ordet snorspya i min facebookuppdatering senast i förrgår (mina FB-vänner är nog jätteglada över uppdateringen). Hoppas att det blir bättre snart, så trökigt och jobbigt när barnen är sjuka :( /Elin

Maria sa...

Malin J: Tack! Jag blev uppriktigt rörd när jag läste din kommentar, stor kram tillbaka! Och han får genom hot, tvång och mutor i sig - vad jag tror- är tillräckligt med vätska nu. Sakta men säkert.

Anna: Det skulle kännas konstigt att ta upp amningen igen efter att han inte har ammat på drygt 2,5 år. Tror jag, är lite för trött för att tänka ordentligt. Men skönt att ni fick i er minsting vätska!

Fia: Ja, eller kanske båda sakerna? I mjölkchoklad borde det ju finnas mjölk liksom.

Mia: Om jag fick önska nåt i hela världen, så skulle det vara att inga barn behövde fara illa. Inga sjukdomar, inga dumma vuxna och bara lite förkylningar och och magsjukor på sin höjd.

Elin: Gud, du är alltså synsk med andra ord? Häftigt!

Lotta sa...

Det finns vätskeersättning på apoteket. Både semper och resorb för barn. Kan vara en ide. Då får han i sig lite salter och sånt också.
(ps. Resorb funkar finfint mot baksmälla också! Tex om man fått i sig för mycket ölslattar eller champagne)

Hoppas Julius blir bättre snart!