tisdag 7 september 2010

Men det är ju viktigt att de trivs på jobbet antar jag

Jag älskar bra service. Som på vår vårdcentral till exempel. Jag ringde dit nyss för att boka en läkartid åt Charles - på deras bokningsnummer och inte rådgivningsnummer - och fick ett autosvar som sa att de ringer upp mig om drygt 40 minuter.

De skulle bara fika lite först.

8 kommentarer:

Malin sa...

Hoppas han kryar på sig snart.

Camabo sa...

Men du vet ju hur de inom sjukvården är; först ska de bajsa lite, sedan ska de titta färdigt på Rorri Racerbil och sedan lägga färdigt det där pusslet som ligger i trappan innan de kan ringa upp. Du måste ju förstå att var sak har sin tid. För visst hade du väl en liknande läkare som jag har?

Cattis sa...

Krya på lilleman!!

De Tokiga Brokiga sa...

Jag jobbar på vårdcentral. Jag är en av de där som sitter och ringer upp folk. Och blir utskälld när vi hamnat efter i telefonkön pga petitesser som folk med hjärtinfarkter, allergichocker, och för all del att man själv vill kissa ibland också. Fika, det får man däremot aldrig. Inte om man vill hinna klart i tid för att bara bli en kvart sen till dagis i alla fall.
Ledsen, Maria, men efter ett yrkesliv om femton år i en alltmer nedmonterad sjukvård, med stressproblem, otillräcklighet och ständig värk som följd, så är såna kommentarer inte ens litegrann kul. Verkligheten är för bitter för det.

Anonym sa...

HAHAHAHA hästen var bra... Själv fick jag för många år sedan vara catkvinnan (i batman) Å jag menar seriöst har du sett hennes kropp... Jag är HELT med på noterna där!!!!

Maria sa...

Malin: Tack :-)

Camabo: Haha! Rorri? Det var en överraskning för mig, man skulle ju annars kunna tro att de ville titta på mer sjukhusrelaterade saker.

Cattis: tack :-)

De Tokiga Brokiga: Jag är ledsen att du har det så stressigt på din arbetsplats, men jag tycker inte att det för den sakens skull är något man inte kan skämta om. Jag har dessutom aldrig någonsin varit otrevlig mot någon jag inte känner, och det skulle aldrig falla mig in att skälla ut någon för en sån här sak. Och jag har lite svårt att se att de skulle vara så extremt stressade på min vc, eftersom de har tid att stå och småsnacka med varandra i korridoren om hur helgen har varit medan dagens hittills enda patient (jag i det fallet) tålmodigt sitter i väntrummet och väntar på att få bli inkallad till läkaren som skulle ha varit där för tio minuter sedan. Så de kan nog mycket väl ha fikat. Men jag hoppas verkligen att det löser sig för dig på din arbetsplats, så stressigt ska ingen behöva ha det.

deleines: haha! jag skulle LÄTT gå med på catwoman jag också!

jessica sa...

Pratar du aldrig med dina kollegor om annat än "dagissnack"? personalen i korridoren kan inte rå för om doktorn inte är klar i tid! Vårdpersonal är också människor som behöver kissa och äta vilket de flesta vekar ha glömt! Jag undrar vad du tycker om de föräldrar som talar om för dig och dina kollegor hur ni ska sköta ert jobb och hur ni borde jobba........ HAr gillat din blogg hittills men tror jag slutar läsa nu

Maria sa...

Jessica: skämtar du nu? Eller är du verkligen så känslig?