tisdag 7 september 2010

Om hur det gick idag

Hej streptokocker. Hej penicillin. Hej kladdig ettåring som vägrar ta penicillin och bara spottar ut allting igen. Hej numera även febrig storebror. Hej halsont.

Hej mentalsjukhus.
8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, och välkommen!

Trollets mamma sa...

Om du vill bli upplivad kan jag berätta om enda gången Trollet behövt äta penicillin. Flytande skulle ju vara bra till småttingar, även om det smakar rävgift. Och hon var ju van medicintagare. Nema problema. Men innan den begåvade mamman ger penicillinet ringer mamma polisen för att göra en förlustanmälan. En röst i luren förkunnar något om köplats 43 eller så.

Van vid försäkringskassans kötider lägger den smarta mamman luren på köksbänken och häller upp penicillinet. Medan man väntar, liksom, för det här ska ju inte vara några problem. Ungen får totalpanik, spottar, fräser, skriker, slåss och är helt utom sig av att bara smaka en droppe. Varvid mamma glömmer luren. Ja. Och polisköer är inte försäkringskasseköer, nej.

Troll är hysterisk. Trollmor försöker ömsom lugna, ömsom övertala, men framför allt nå fram till hysteriskt barn. Det tar tid. Efter ett tag, när Troll lugnat sig något och vi står vid fönstret ser vi en bil utanför. Rätt gissat. Två poliser kliver ut, in i porten och uppför trapporna till oss.

Låt oss säga att jag har möjligen någon gång känt mig dummare, men inte ofta. Och att poliserna var jätterara - den yngre tittade med stort medkännande på Trollet och utbrast från hjärtat: "Penicillin - jag förstår dig!"

Så du kan vara lugn. Innan Charles skriker så att polisen kommer är det ingen fara på taket. ;-)

(Skämt åsido: Ni har min fulla medkänsla! Hoppas barnen snart kryar på sig och att ni överlever).

Carola sa...

Mitt ena barn fick mycket penicillin som barn, gilla inte! Tills vi bytte mot tablettform! Mycket enklare! Jag förstår dib så väl! Kämpa på!

Maria sa...

Anonym: Tack. Hoppas det är ok att jag är här motvilligt...

Trollets mamma: Hahahahahahahahahaha! Poliserna kom hem till er - oslagbart!

Carola: Men då var dina barn större än dryga ett va?

Carola sa...

de e så länge sen... men hon var inte så gammal. fråga ifall det går! barn gillar ju äta små saker/piller som de inte får...

Jessica sa...

Fy fan! Min lilla sessa har haft 6st öroninfl. och VARJE gång blir det tvärknas när vi får penecillin!
Hon gör "shaking Stevens" och det blir krig. Numera så häller jag hela skiten i vällingen och det funkar!!
Det värsta/bästa som kan hända är väl att hon kanske lägger av med välling, hon är född 080415..
Lycka till1

Camabo sa...

Vi brukar muta med nåt. Om hon tar medicinen får hon nåt gott efteråt. Och i den situationen känns det faktiskt väldigt bra att det godaste hon vet är tomater =)

Eller... det känns faktiskt bra i alla situationer.

Jenny sa...

Hahahaaa! HEJ va du e bra!! =)