söndag 19 september 2010

En sorgens kväll

Nej hörrni, jag blir så jävla ledsen. Förtvivlad till och med, arg och frustrerad. Vilka har röstat på SD? Förstår de inte att de har missbrukat sina rättigheter och ignorerat sina skyldigheter som medborgare i ett demokratiskt land? Jag skäms över att de finns i vår riksdag nu. Skäms och sörjer. Det här är en mörk stund för Sverige.

I morgon ska jag berätta vad jag röstade på och varför, jag har inte glömt bort det.

Jag hoppas ni gjorde ert bästa för att stoppa deras framfart idag.9 kommentarer:

Senada sa...

VArför är du förvånad att SD kommer in i riksdagen? VArför skulle Sverige vara annorlunda än andra länder i Europa? När vi invandrare behövdes då var vi jättevälkomna men nu är vi såklart inte det.

Tjillevipp morsan sa...

Tyvärr går det galet fort mot ett mer och mer egoistiskt samhälle. Jag tror att ordet solidaritet borde förklaras i varje tidning, nämnas i alla nyhetsprogram och talas om av alla lärare, poitiker..alla som har en möjlighet att nå ut till ganska många.
Det är en stor SKAM att SD röstades in. Jag står bredvid dig och skäms..Bedrövad att det finns så pass många där ute som inte inser mångfaldens och olikheternas nödvändighet.

Trollets mamma sa...

Du är inte ensam om att skämmas och sörja. Jag ser på mitt bedårande vackra barn och vill gråta för att så många tycker att en familj som vår inte borde få finnas. Om ett par dagar träffar jag en kompis, vars familj är ännu mindre önskvärd. Vart har de tänkt att vi ska ta vägen? Och varför är vi ett hot?

Jonna sa...

Jasså, var det dem vi inte skulle rösta på?

Mirjana sa...

Hej!

Du ska inte skämmas över de som har röstat på SD. Jag är invandrare och känner mig välkommen i Sverige. Jag har samma rättigheter och möjligheter som inföda svenskar. Sverige är ett öppet land för invandrare och det är tack vare dig och alla andra som tycker som du. Och glöm inte att 94% har inte röstat på dem.

Nu är dem i riksdagen och det finns kanske nån mening med detta....de andra partierna kommer att sättas på prov....

Såna inskränkta människor finns alltid och överallt, men du ska inte skämmas över deras primitiva koncept. Du är inte dem.

mvh//Mirjana

Malin sa...

Jag skäms också. Man ska lära av historien får man veta när man går i skolan. Det har tydligen inte gått fram. Det är så sjukt och det är så fruktansvärt. Var är empatin? Vad händer?

LillaUlle sa...

Klart vi gjorde vårt bästa, så synd att det inte gick vägen bara. Man blir gråtfärdig när man ser hur mycket okunskap det finns i vårt land. Hur kan man vara så korkad att man röstar in SD i riksdagen? Vart är vårt land på väg?

Anna sa...

Mirjana: Otroligt bra sagt!
Vi är inte dem, eller hur?!

Sockiss sa...

jimmie åkesson har nog legat med reinfeldt. det är min slutgiltiga åsikt. typ.