torsdag 23 september 2010

Jävla Aftonbladet som avslöjar sånt där. Vi vill ju hellre leva i okunskap!

Oooooh no! Säg inte att man inte får äta kakor om man vill gå ner i vikt! Vad ska man då äta liksom? Och vilka är de andra okända fettfällorna? Kladdkaka till frukost, är det också en big no no eller? Herregud, det är lika bra att man lägger sig ner och dör. Det finns ju snart ingenting man kan stoppa i sig.

7 kommentarer:

Singelmamman sa...

Mäh! Vad SKA vi äta då? Bark från kravodlade träd? Kruskakli till det sprutar ur öronen? Vad?

Suzan sa...

SHIIIIIIIIIIT!!!!!!1

Greta sa...

Skaffa en selektivt seende. Så fort det dyker upp sådana där notiser så låt bli att se dem. Själv följer jag slaviskt devisen:
"Det man inte vet har man inte ont av"
Alternativt " det man inte kommer ihåg har inte hänt"

Camabo sa...

Ha ha! Jag åt kladdkaka till frukost idag. Två själar - en tanke!

Lotta sa...

kladdkaka och tzatsiki till frukost brukade vara mitt recept till att bli kvitt bakfylla, det var förstås INNAN jag fick barn. Nu har jag inte längre tid till att varken bli full eller bakfull...

Trollets mamma sa...

Alltså, du har missat grunden i all kostlära: Man läser och tar till sig det som gynnar ens egen livsstil, allt annat är skrämselpropaganda!

Jag tror på följande: choklad (mörk) sänker kortisolhalten och höjer humöret. Kaffe är bra för hjärtat. Morötter, äpplen, hallon och vindruvor innehåller en mängd nyttigheter (för det är så gott). Fett behövs för hjärnans aktivitet. Transfetter i äckliga fabriksgjorda kakor är jättefarligt. Öl är bra för hår och naglar och litet till.

Jag tror inte på: att hög GI-halt i potatis och gott bröd skadar hälsan. Vad det där ämnet hette som utvecklas i potatis och stekt mat (att jag glömt det är ett bra bevis för min teori. Fettets skadlighet för blodkärlen. Farliga transfetter i goda bakverk från kondis samt smågodis.

Så! Kostlära a la Trollets mamma. Enkelt och perfekt - och det bästa är att du kan byta ut precis vilka delar du själv vill mot andra som passar dig bättre. Läs och lär!

Maria sa...

singelmamman: Jag vägrar - jag tänker strejka!

Suzan: Jag vet - det är chockerande!

Greta: Jag har redan glömt bort. Mitt minne är otroligt selektivt.

Camabo: Jag slår vad om att du stod dig mycket bättre på den än på vanlig frukost också!

Lotta: Tur för dig, för det lät sjukt äckligt! ;-)

Trollets mamma: Jag skriver under på det mesta där! Men mest gillade jag det sista stycket - åsiktsfascister är så ute!