tisdag 7 september 2010

Perspektiv

Jag tycker synd förresten om han som mördade sin flickvän för 25 år sedan och nu fått sparken från jobbet.

Jag har gjort ett enda missgrepp i livet och det känns jäkligt att det hänger kvar så här långt efteråt. Jag tycker att jag gjort gott resten av livet, säger han till tidningen.


Ett enda missgrepp liksom. Det är ju inte så att han åkt fast både för snatteri och fortkörning. Att folk hakar upp sig så mycket på ett enda litet ynkligt mord känns ju lite orättvist.

7 kommentarer:

Knaada sa...

Han har ett liv att gnälla om till skillnad mot vissa andra som inte har något liv längre...

Fraggelmorsan sa...

Fast det kanske var en olycka, som så många andra fällda mördare hävdar? Bara råkade trycka ner henne i badkaret och sen tog fel på ambulansen och sin egen bil ( bagageutrymmet kan vara snarlikt liksom) och sen glömde vart han skulle åka med henne?
Nä du,inbland undrar man lite hur Sverige är funtat. hade han förskingrat 1 mille från nåt företag så hade han ju suttit än!

Anonym sa...

Han var sjuk, hade han varit vid "sina sinnens fulla bruk" hade han fått fängelse, nu dömdes han till vård. Nu är han frisk.
Man är inte sig själv om man han en psykos.

Fraggelmorsan sa...

anonym; jag hävdar att psykoser är en förmildrande omständighet. Efter psykvården skall de in i vanligt fängelse ett tag, visst kanske inte lika länge som om de varit friska, men mer än ett år iaf..

Sofia sa...

Jag tycker att han har rätt till en andra chans. Faktiskt.

AnnCharlott sa...

Jag känner inte till omständigheterna kring mordet, eller hur länge han satt inne, om han satt i fängelse eller var intagen för vård. MEN, om vi nu har ett sådant system att man ska anses ha sonat sitt straff när man släpps ut igen, så ska man väl också ha möjlighet att få ett jobb och kunna försörja sig. Sen kan jag förstå att det blir svårt att ha honom kvar i chefsposition efter att hans bakgrund läckt ut.

Maria sa...

Oavsett om han var psykiskt sjuk eller inte när han begick brottet vänder jag mig starkt mot hans formulering av det som hänt. "Ett enda missgrepp"? Kom igen, vad tycker hennes familj om att hon reducerats till det? Och det är väl klart som fan att det ska hänga kvar resten av hans liv, det är inget man skakar av sig och går vidare oberörd ifrån. Andra chanser eller inte till alla, jag vet ärligt inte vad jag tycker om det. Klart att han i det här fallet inte ska behöva plikta med sitt eget liv för att sona brottet, eller sitta inlåst resten av livet. Men jag tycker att han bör visa minnet av flickvännen - och hennes anhöriga - mer respekt.