torsdag 25 mars 2010

Typiskt

Men nej! Det här är ju helt revolutionerande! Björn måste uppenbarligen byta jobb, så himla typiskt - han som precis börjat där och trivs så bra.

För hans hjärna har ju utvecklats till att jaga bisonoxar och se tredimensionellt. Och han sitter ju på ett kontor. Ni fattar ju, det funkar ju inte alls. Jag kan inte tänka mig att det finns några bisonoxar där alls faktiskt. Och inte behöver man kunna se tredimensionellt för att hantera en dator?

När jag tänker efter kommer det här drabba väldigt många män. För hur många bisonoxar kan det finnas att jaga liksom? Får man räkna med de på Skansen? Herregud, det här kommer ju bli en jättestor samhällelig ekonomisk smäll. Hur löser vi det här?

12 kommentarer:

Anonym sa...

T måste också byta jobb då ju... Kan man möjligtvis byta ut bisonoxarna mot rådjur? Vi har ett gäng rådjur som springer över tomten varje dag, det borde ju göra att han kan jobba hemifrån? Men vad menar hon med tredimensionellt? Vad ska männen kunna ha för nytta av den förmågan liksom? Behöver han inga 3D-glasögon när vi tittar på Avatar då?
Och jag som var på bio idag, herregud, hade jag vetat det här hade han aldrig fått vara "barnvakt", måste genast gå och kolla så att båda verkligen har överlevt kvällen...
Kram / Sissel

Tänkte bara sa...

Tänkte väl att det var något lurt med yngsta dotterns allergier. När mannen var hemma med henne var hon extremt allergisk men när hon började på dagis vid 3års åldern hade mycket av allergin försvunnit. Och idag 26 år senare får vi alltså veta sanningen. Hm...hans ursäkt att inte följa med mig och se Avatar håller inte längre. Han påstår att han inte kan se tredimensionellt ens med 3D glasögon.

Trollets mamma sa...

Jag säger då det. Det är synd om männen. Kan vi inte bara placera ut dem i skogen med varsin pilbåge och bara hämta in dem ett par gånger per år för barnproduktion? För de är ju definitivt inte skapta för den här hemska världen, där de faktiskt måste göra massa svåra saker på en gång. Och förbjud för Guds skull alla manliga piloter, hjärnkirurger och urmakare. Hur kan man begära att de ska klara sådana yrken, med sitt begränsade synfält, sin dåliga fingertoppskänsla och obefintliga simultanförmåga?

Tjillevipp morsan sa...

Vilken tröttmössa! Vi löser det genom att skicka den lilla förvirrade människan med de förvirrade små funderingarna i en bananlåda till Kambodja..eller Nordpolen..eller..rymden-för i jyyymden kan ingen höra henne skrika..

Maria sa...

Sissel: Lämna aldrig mer barnen ensam med honom! Själv ska jag ut ikväll, måste genast hitta en kvinnlig barnvakt.

Tänkte bara: Det är ju för att han alltid ser allting i 3D. Så för honom blir det ju liksom ingen skillnad med glasögonen. Så måste det ju vara.

Trollets mamma: Jag vet inte riktigt hur man har tänkt faktiskt! Och att inte det här har fått större genomslagskraft fattar jag inte. Nästa gång jag ska åka buss kommer jag inte kliva på om det är en manlig chaufför. Jag menar, tänk om det kommer en bisonoxe? Då kommer han ju bara strunta i alla busshållplatser och köra på tills han fått tag i den. Det låter ju jättefarligt!

Tjillevipp morsan: Haha, rymden låter som en bra idé tycker jag.

Anonym sa...

Efter inlägg här så har jag faktiskt läst avhandlingen och den handlar om ett MYCKET angeläget ämne- nämligen hur vi agerar för att skydda våra barn- exempelvis från bränn skador.
Trettiotvå procent av föräldrarna uppgav att de till mindre än 50 % följde de barnolycksfallsförebyggande råden som BHV-sjuksköterskan förmedlat.
Läs gärna avhandlingen själva(http://dspace.mah.se/dspace/handle/2043/3126)och ta inte all vinkling som kommer från "slask pressen".

Fina sa...

Det finns några luggslitna Visenter på Skansen, men jag tror de skulle kunna bli lite griniga om man dök upp med ett spjut och en flaska grillsås...

Maria sa...

Anonym: Vadå? Menar du att man inte ska lita blint på det som står i Expressen och Aftonbladet? Nej, men allvarligt talat. Jag förstod bara av att läsa artikeln i Expressen att det inte var fel på avhandlingen i sig. Och jag kan dessutom faktiskt tänka mig att pappor kanske generellt är lite sämre på att vara förutseende när det gäller barnsäkerhet (och här vill jag bara poängtera att det INTE handlar om biologiska skillnader utan det faktum att flickor tränas i omvårdnad sen spädbarnsstadiet i princip och pojkar uppmuntras till att rusa runt och panga med actiondockor), men det var ju inte riktigt det den här tanten menade. Hon vara bara galen. Jag skulle gärna läsa själva avhandlingen, men jag har inte tid. Nu ska jag ut och äta tapas!

Fina: Men om man hoppar över grillsåsen?

Anne sa...

Vilken galenpanna till tant!
Nä, allvarligt talat, det är ju revolutionerande att det bara är män som kan se tredimensionellt. NU förstår jag varför jag gått runt hela livet och sett på omvärlden som ett papper med bilder på, liksom vaddå djup? Vad är det? I rättvisans namn borde ju 3D-glasögon delas ut till alla flickor och kvinnor så vi också kan se alla tre dimensionerna i tillvaron.
För övrigt finns inte många bisonoxar på min mans företag, han är ljudtekniker. Han måste ju också byta jobb, förstår jag. Och det är ju helt fantastiskt att dottern överlevde hans halvår som föräldraledig.
Min man är mer hönsig än jag när det gäller mig när det kommer till dotterns säkerhet, för övrigt. En gång ringde han 112 och tvingade dem att hämta med ambulans efter att hon ramlat från nedersta trappsteget och fått en bula i huvudet. Fast enligt galenpannan hade hon ju aldrig snubblat från trappsteget om det var jag och inte han som var hemma.

Trollets mamma sa...

Maria: Vet du vad jag gjorde? Jag är en dååååålig mor. När jag började jobba lämnade jag inte Trollet till hennes far (för sådana lyxartiklar håller vi ju oss inte med i den här familjen), utan till hennes _morfar_! Alltså, det arma barnet vårdades av en man, en ganska gammal man, och denna man såg det dessutom som en ynnest att få vara dagmorfar. Han var så lycklig så. Och Trollet överlevde och mådde gott. Ja, trodde jag alltså. Men nu vet jag ju att det är rena turen att min far inte matade sitt barnbarn med maskindiskmedel, lät henne klättra på balkongräcket och gav henne stora motorsågen som leksak.

Och jag som alltid tyckt att min far är en överbeskyddande hönsmorfar. Och att Trollet är ett mycket lyckligt barn som har en sådan vuxen man i sin närhet. Jaja, man lär så länge man lever. Nästa barn ska självklart bara vårdas av mamma och mormor - morfar ska få litet lämpliga vapen i present så han äntligen kan jaga de där bisonoxarna, som han drömt om hela sitt liv. Undrar om han kommer bli glad då?

Anonym sa...

Jag säger som Ketchupmamman (ooorkar inte länka, men kolla henne ändå) att det är ju inte konstigt om det skulle vara så eftersom de flesta pappor tar över barnen först när de börjar bli rörliga och nyfikna. Jamenar hur farligt är det att vara en spädis som ligger som ligger i famnen eller som ett kolli på en filt hela dagarna?

Maria sa...

Anne: ja, varför får vi inte 3d-glasögon av staten??

Trollets mamma: fyyyyyy så dåligt föräldraskap! Det är nästan så du borde buras in eller så.

Sofie: Eller hur. Försök få en sån att rulla över kanten på skötbordet, det går ju inte ens hur mycket man än försöker!