måndag 22 mars 2010

Dubbla möten

Man måste ju försöka. Så vårt förslag på lösning på det där lilla jämställdhetsproblemet är söndagsmöten. Jajamänsan, ett möte där vi sitter ner och kollar vad som ska göras nästkommande vecka och vem som ska göra vad. Mycket jämställt.

Igår var första gången. Jag pratade, Björn satt med sin dator och hummade. Jag planerade, Björn satt med sin dator och hummade. Jag bad honom vänligt men bestämt att lägga undan datorn, Björn fortsatte humma framför den.

Då fick jag ett hysteriskt utbrott och skrek på honom i ungefär tio minuter. Då lade han faktiskt ifrån sig datorn (oklart om det var för att jag skrek eller att han helt enkelt var klar med det han satt och jobbade med) och så försökte vi igen. Men av någon anledning var det en helt annan stämning andra gången. Mer tryckt liksom. Mycket märkligt.

Hursomhelst, nästa vecka hoppas jag på bättre resultat. Mindre skrikande och mer planerande om jag själv får välja.

8 kommentarer:

Roblin sa...

Ja man börjar ju fundera lite hur det kommer sig att de inte kan planera det minsta lilla när det rör familjelivet. Att hävda att någon annan är bättre lämpad är bara en väldigt snabb och effektiv genväg.

I fredags var jag hemma sjuk från jobbet, men jag har ju inte vett att bara ligga och försöka kurera mig. Istället slängs det in ett par maskiner tvätt, plockas upp, städas samt allt annat smått som man inte får gjort när alla är hemma...
Gör min sambo det när han är hemma sjuk? Nä, han jobbar lite istället alternativt ligger på soffan och fiser.

*suck*

Jazzy sa...

Inte alltid lätt här i livet. :( Men det kan verkligen vara påfrestande när man försöker prata med någon som bara fortsätter med det den gjorde innan & inte verkar lyssna. När man sen får ett utbrott så är det en själv som är galen! :S

Singelmamman sa...

Nästa vecka kommer gå mycket bättre. Säkert. Kom ihåg att gömma datorn först.

Sockiss sa...

björn och fredrik är fan samma person, jag blir mer och mer säker för varje gång du skriver om björn.

Tjillevipp morsan sa...

Oj, vilket inte så bra möte.
Nästa söndag: lås in er på toaletten-utan dator. Litet utrymme med minimalt(?) med distraherande objekt borde gynna kontruktivitet och trevlig stämning.
Kläm sen till med lite levande ljus och ett glas vitt till för att liva upp det hela lite?
...lyyycka till... :)

Maria sa...

Roblin: Ja, och varför är vi kvinnor bättre lämpade då? Jo för att vi har tränat tränat tränat till förbannelse i flera år. Om de bara skulle göra samma sak skulle de bli lika lämpade.

Jazzy: nej nej, jag är aldrig galen. Det är alltid Björn det är fel på ;-)

Singelmamman: Ja, eller kanske sätta mig på den.

E: Haha. Undrar hur han hinner med egentligen.

Tjillevipp morsan: Vitt vin låter som en väldigt bra idé!

Sockiss sa...

"min fredrik" säger sig vara sjöman och är ju borta typ hela tiden. en dag i veckan och var tredje vecka visar han sig lite då och då....

Maria sa...

Hmm. "Björn" ska till Göteborg i morgon. Är "Fredrik" möjligtvis hemma då?