fredag 19 mars 2010

Störande moment

Det skulle vara så himla mycket skönare att vara föräldraledig om det inte vore för de där krävande barnen. Jag kanske bara har lust att sitta i soffan och lösa korsord och dricka te, men det vägrar de gå med på. Slavdrivare.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Sätt dem på att laga te till dig, och städa toaletten. Något måste de ju kunna göra, även om de inte blivit gamla nog att skicka på enklare ärenden. :)

Finnpajsaren sa...

Vad är det för slappt föräldraskap ni ägnar er åt? Nä nu får ni bryta det där dåliga mönstret och se till att ungarna servar dig ett tag. Lite Hitlerfasoner har inga barn dött av.

Hehe. ;-)

Emelie sa...

Svaret heter TV! Barnkanalen sänder heeela dagen, och är det inget spännande där så finns kör man en DVD...
Fast ungarna får pausa när mamma ska titta på kvalitetsprogram som Top Model och ett och annat avsnitt av "Ellen" :)

Maria sa...

Steehle: Sant. Arbetsuppgifter kan även utföras i hemmet!

Finnpajsaren: Haha! Så vågat så här en fredagsförmiddag. Men du har rätt. Vi är för slappa. Det ska genast åtgärdas.

Emelie: Ja, men den lille är inte så intresserad av tv ännu. Asjobbigt.

Singelmamman sa...

Sätt på små fiffiga städlappar på den lilles knän så kan du få golvet städat samtidigt som lillen leker och roar sig själv. Prova det där med att dra något i ett snöre på golvet så går krypövningarna lättare. Ta ett långt snöre så du kan sitta i soffan och ha det skönt.

Malin J sa...

Ge dem varsin småfuktig tvättlapp och säg till dem att hjälpa dig städa. Gå före dem en stund och torka alla ytor. När de har kommit igång så kan du sitta ner en stund. Då räcker det med ett "vad duktig du är som hjälper mamma" då och då. Det funkar bra på min lille än så länge.
Tyvär har han börjat apa efter den metoden. Han går in i sitt rum och börjar plocka runt "mamma hjälpa Deus städa". Jag går dit, ser vad duktig han är och ger honom beröm, börjar hjälpa honom så smått. Då slutar han, sätter sig på sängen, pekar ut över röran "Mamma städa!".

Maria sa...

Singelmamman: Ja, jag sitter ju gärna i soffan. Bra idé.

Malin J: Hmm, jag vet inte om det skulle funka här hemma. Julius skulle nog bara städa på ställen där jag inte vill att han ska "städa" - som speglar, tangentbord och datorskärmen.