tisdag 16 mars 2010

Amningslugg. Chict som fan

När jag ammade Julius tappade jag undre raden av hårstrån i luggen. Det märktes inte så mycket när de försvann, men desto mer när de växte ut igen. Plötsligt hade jag en liten minilugg under min vanliga lugg som såg helt vansinnig ut. Vem klipper sig så med flit liksom? Det var bara snäppet under Britneys, eh spontana, frisyr för några år sedan i galenskap.

Och naturligtvis trillade samma hårstrån av den här gången också. Och nu har jag samma jättekonstiga jättefula minilugg på utväxt igen. Men den här gången vet jag ju att det kommer växa ut och bli som vanligt igen, så jag är inte så orolig.

Eller nej, nu ljög jag. Jag är fan livrädd att det inte ska växa ut igen den här gången. Tänk om jag ska se ut så här nu för resten av mitt liv, med en liten minilugg som ser ut att vara klippt av en galen mentalpatient som råkat sno åt sig en sax och försöker göra så stor skada som möjligt innan en stor biffig vårdare kommer och brottar galningen ifråga och beslagtar saxen?

9 kommentarer:

Anne sa...

Jag fick också konstig lugg av amningen. Men min blev inte ens jämnlång, utan jag tappade en liten, lokal fläck i närheten av ena tinningen. Så när hårstråna började växa ut blev det liksom en spröt. Såg verkligen inte klokt ut. Jag förstår dina våndor och hoppas verkligen att det växer ut fort.

Fröken Sverige sa...

Jag ser ut som en skurmopp i huvudet efter 9 månaders graviditet och efterföljande amning. Min frisör bara garvade åt mig senast jag var där och mumlade nåt om "tuggummihår"...

Maja sa...

Jag mâste bara frâga. Vad tyckte om den förra boken du läste; Kunzelmann & Kunzelmann?

Jag har länge kikat pâ den, men inte vetat om jag skall köpa den eller inte. Var den bra? Den fick ju inte sâ väldigt bra recensioner, men kanske läsvärd ändâ?

Tack för en jättebra och underhâllande blogg, och jag bara älskar dina etiketter!
//
Maja

Maria sa...

Anne: Jag har nog lite åt det hållet jag också, för jag har snedlugg och underhåret har slitits mest på den sidan där benan är. Mycket snyggt.

Emelie: Skurmopp låter också snyggt. Trendigt liksom.

Maja: Tack! Och vad roligt att du frågar om boken! Jag har faktiskt inte läst några recensioner, har missat dem helt så jag visste inte ens att den fått mindre bra sådana. Jag läste "den vidunderliga kärlekens historia" för många år sen och älskade den! Men jag minns inte varför eller ens vad den handlade om ;-)

Kunzelmann och Kunzelmann tog ett par sidor att komma in i, i början trodde jag nästa att det nåt av Ranelid jag läste. Och det menar jag inte som en komplimang. Men sen tog den sig, ganska snabbt faktiskt. Och jag gillade den väldigt mycket, han är skicklig på att teckna olika personporträtt - det är ett myller av människor som känns intressanta och som man lyckas hålla isär. Jag gillade också den historiska spännvidden, från 30-talets Tyskland till dagens Stockholm. Däremot var det ibland lite väl mycket facktermer när det gäller tavlor, färg, konstnärer och olika tekniker. Det hade han utan problem kunnat skala bort mycket utav. Säkert intressant för såna som håller med restaurering av gamla tavlor, men de kan inte vara så där väldigt många.

Jag tycker absolut att du ska köpa den! Den kostar inte mycket om man beställer den som pocket på nätet, så du förlorar inte så mycket om du inte gillar den. Skriv gärna tillbaka om det är så att du läser den och berätta vad du tyckte!

nattvinge sa...

Jag tappade stora delar av håret som ett band runt om längs med hårlinjen. Plus "vikarna" och lite på hjässan. Lyckligtvis hade jag "sparat" allt hår under graviditeten så jag såg ut som ett lejon när jag började. Hittade en del födelsemärken jag aldrig sett tidigare för det alltid varit hår i vägen. Häpp! Snyggt sen när jag satte upp i svans och en gloria stod ut från huvudet...

Jenny sa...

Tack för recensionen! Har också sneglat på den då en av favoriterna är "Den vidunderliga..".

Maria sa...

Nattvinge: Du körde väldigt mycket på mössa/hatt/scarf under den perioden eller? ;-)Jenny: Ja, läs den! Och tala om vad du tyckte sen, speciellt om slutet. Det skulle jag gärna vilja diskutera med någon.

Maja sa...

Tack sâ mycket för den recensionen. Jag kommer definitivt köpa boken, för nu blev jag ännu mer sugen pâ att läsa den :-).
//
Maja

Maria sa...

Vad roligt! Skriv som sagt gärna sen när du har läst den, spännande att höra vad du tycker :-)