måndag 8 mars 2010

Det är viktigt med mat
Det är naturligtvis inte så att vi föder upp Charles på enbart barnmatsburkar - herregud, så skulle vi aldrig göra. De där burkarna har vi bara där ifall det skulle bli krig eller om det plötsligt skulle komma hit en tio, tolv åttamånadersbebisar och kräva lunch (oklart vilket alternativ som skulle vara jobbigast). Man vet aldrig.

Charles äter ju givetvis enbart hemlagad ekologisk slow food, något annat skulle vara helt otänkbart. Barn som endast får barnmatsburkar att äta heter ju, som vi alla vet, Kenny som vuxna och tycker att man gott kan ha träningsoverall, tubsockar och badtofflor på sig även när man ska till banken på viktiga möten. Och så vill vi ju inte att Charles ska bli.

Och naturligtvis ger jag honom inte mat direkt ur burken, vilka fullständigt grundlösa och befängda anklagelser ni kommer med här! Om han nån gång skulle vara tvungen att äta en sån där industritillagad burk skulle jag naturligtvis först lägga upp det på en fintallrik och garnera med lite persilja eller annat passande grönt.

För här är vi inte alls slöa med andra barnet, verkligen inte.

9 kommentarer:

Anonym sa...

assåeeeh.. min son åt nästan enbart kötbullar å spaghetti i burk tills han var 3, för han pallade inga andra konsistenser. Han fick kväljningar av kött och den enda potatis han åt var i pommesform. Så, med detta sagt, ta ett djupt andetag och inse att er lilla unge inte blir en Kenny. Kanske en DrHouse med den portion ironi han får som bonus till maten, men herregud det dör man inte av ;)

Och ja, jag är anonym för jag vill inte vara en SÅN mamma som gör SÅ med sin unge. Han är många år äldre idag, jävligt kräsen och uppkäftig som få, men han har bra benstomme sådetså. hahaha

Anonym sa...

Haha! Så himla smidigt med burkar. Fast lite dåligt samvete har man förstås, särskilt när man träffar väninnan som bara lagar egen barnmat (helst enbart av ekologiska varor)och aldrig någonsin skulle få för sig att värma den i mikron.. Nästa helg ska jag också laga barnmat.. kanske. Och jag skäms inte för att jag inte hinner. Leker hellre med barnen än kokar barnmat. Och att göra det när de har somnat är inget alternativ då lilleman går och sover vid 21-tiden. Så burkmat är bra var det nog jag ville komma fram till. Kram på er! / Sissel

smultronpaj sa...

äsch, ungar mår inte dåligt av att äta burkmat och dessutom direkt ur burken. Försökte laga egen mat men då fick ingen kvälvningar utan dess like, så jag gav upp.

Sockiss sa...

charles kommer fortfarande bo hemma när han är 32 och vägra äta annat än fiskbullar och ravioli direkt ur konservburken. eller hur?

Anonym sa...

Haha
Tänk vad jag önskade att ungen åt barnmatsburkar, men äter inte vi - äter inte hon. Så hon får vår mat, men det är nog lika illa det, eftersom hon då äter sånt som bebisar inte ska äta.. ;) Tänk att man aldrig kan göra rätt!

Jenny E sa...

Jag var tydligen lat redan med första barnet! Och jag som tycker namnet Frida är fint - måste vi döpa om till Kenny redan nu?! =)

Camilla sa...

Hahahaha tack för att du förgyllde min måndagskväll! Nu har jag skrattat så det nästan räcker för ett par veckor. Kenny, haha!

Knaada sa...

Mitt barn äter bara hemmalagad moodfood, falukorv och makaroner.

Maria sa...

Anonym: men dr House könns ju inte heller som ett bra alternativ, maken till arrogant karl får man ju leta efter. Men bra benstomme är bra!

Sissel: Mikron? Nån sån äger vi inte naturligtvis.

Smultronpaj: Kväljningar, det tar man ju som en komplimang. Not.

E: Sluta! Sluta sluta sluta! Man får inte skrämmas så där!

Alfvan: Men det är ju skitbra, vänja ungen vid vuxna smaker på en gång. Dricker hon vin till maten om helgerna också?

Jenny E: Nej, jag tror att ni kan avvakta med det. Åtminstone tills hon flyttat hemifrån.

Camilla: Haha, det var så lite så ;-)

Knaada: Moodfood? Här är en trend jag tycks ha missat.