torsdag 11 mars 2010

Bra tajming

Jag såg att de har börjat med sommarens bikini- och baddräktsmode i affärerna nu. Perfekt. Just vad jag var sugen på - vinterblek, vinterfet och jävligt frusen - att stå i en iskall och alldeles för ljus provhytt och prova bikinis.

Jag tror jag väntar till efter påskhelgen dock med provandet, jag har en känsla av att jag kommer vara ännu snyggare då.

10 kommentarer:

Helena sa...

I provrum är det ju dessutom alltid lite BLÅAKTIGT ljus som varenda pormask och varenda litet hårstrå syns i.. har svårt att tro att nån är snygg i provrum!!

Gafflan sa...

Säger som Helena man är liksom inte bara blek utan mera blå i tonen.
Fläsket hänger dessutom mer i provrumsspeglar! Märkligt att man inte ser det hemma ;D

Anonym sa...

Hett tips: Hel baddräkt (ska det verkligen vara 2 d'n där?) inköpt via postorder :-) Efter 3 barn, varav 1 född med kejsarsnitt, så tycker jag det är helt klart bästa alternativet. Jag tror dessutom att de har det där hemska ljuset för att folk ska komma ihåg att andas, och inte stå och hålla in magen och få syrebrist :-)

Anne sa...

Jag kör också på hel baddräkt. Har inte lust att visa upp bristningarna för alla och en var, såna godbitar får bara min karl ynnesten att titta på.
Hatar också provrum, det är fan det värsta som finns att prova kläder. Och de där speglarna, där man kan se exakt hur ens rumpa ser ut bakifrån, hur undviker man att titta i dem? Om jag hade en klädaffär skulle jag satsa på mysbelysning i provrum, så där lite halvmörkt och smickrande. Och smalnande speglar.

Anonym sa...

Måste säga att jag gillar Annes ide med de där speglarna skarpt! Varför ska man tvingas se en bakdel som man ju aldrig ser annars? Spela roll liksom, jag lever ju i villfarelsen att min bakdel är väldigt snygg och det är väl inte affärens sak att upplysa mig om att så inte är fallet :-)

Knasterfaster sa...

Visst måste det vara en särskild sorts spegelglas i speglarna i provrum? Även när jag endast vägde 47 kg så såg jag kollosalt tjock ut och var extremt lång. Nu när jag väger mycket mera så ser jag grotesk ut. Jag vill aldrig ha de kläder som jag provat i ett provrum så jag brukar strunta i att prova.

Pia [stjerndorff.com] sa...

Äsch, köp ingen bikini :) Fast jag gillar iofs varken att sola eller bada.. kanske därför jag aldrig har köpt en ;)

Eva Lenander i Skåne sa...

För många år sen var jag i en baddräkt och sportbutik i Göteborg. Provhytterna var små men gjorda som genomgångsrum. Tanken var att man skulle gå ut på andra sidan när man fått på sig bikinin. Där var ett större rum med en stor spegel designat som en playa med sand och vindsurfingbräda och MYCKet starkt ljus. Jag hoppade snabbt tillbaka in i den minimala hytten för det var en skräckupplevelse att se sin bleka uppenbarelse på det sättet. Hittade däremot en ursnygg bikini i orange,guld och terakotta som jag hade länge, länge.

Jenny sa...

Men det snyggaste är ändå allt hår som man lite slarvigt (läs: väldigt sällan) rakar så här på vinterhalvåret.

Maria sa...

Helena: Nej, det tror inte jag heller. Men VARFÖR gör de så? Vill de inte sälja kläder eller?

Gafflan: Kanske för att man har mer fördelaktigt (läs: obefintligt) ljus hemma?

Whitelady: Haha, undrar om det var många dödsfall i provrummen pga syrebrist innan de kom på det knepet?

Anne: Smalnade speglar måste ju vara the thing! Fatta vad mycket kläder folk skulle köpa då!

Knasterfaster: Kan man handla på nätet utan att prova kan man väl handla i butiker oprovat också antar jag...

Pia: Men jag älskar att sola och bada! Så himla obekvämt att göra det i vanliga kläder ;-)

Eva: Haha, coolt med spegel med sandstrand och surfingbräda! Det borde fler anamma. Gärna lite väldigt tjocka människor runt omkring också så att man känner sig smal själv.

Jenny: Nu förstår jag inte vad du menar. Jag har aldrig ludna ben vintertid (läs: alltid ludna ben vinter tid. Ludet=värmande).