lördag 27 mars 2010

Earth Hour hemma hos oss9 kommentarer:

Carina sa...

Åh, vad skönt att se att det finns fler än jag som är vrånga.

Sockiss sa...

härligt! här har vi även två datorer, en stereo och en tv + hemmabio anläggningen igång. funderar på att koppla in den gammla diskolampan i sovrummet när jag ändå är igång.

Knasterfaster sa...

Modigt!

Jenny sa...

Vi släckte faktiskt! Tvättmaskinen var visserligen igång men det gällde väl bara lampor?

Eva sa...

och jag släckte när jag gick och la mig och inte en lampa hade jag tänd under timmen som försvann i natt. Det är mitt bidrag.

Maria sa...

Earth hour hos oss:
5-åringen somnar äntligen vid 20.23, (tvååring sound asleep sen 19)...vi släcker ner, tänder ljus en masse och dukar fram lite gotte o ser fram emot millenium serien...bara för att få stirra upp vid 20.45 för 5-åringen hade visst ont ngnstans...tända, tända...leta, leta efter ngt mkt viktig fast jag kommer inte ihåg vad...5 minuter senare 2-åringen kräks och bajjar järnet...återigen tända, tända, torka, torka, byta lakan, byta lakan, tvätta händer, sprita händer o vips var klockan 21.45....
Earth Hour eee what?!

Maria sa...

Carina: Jag gillar ljus helt enkelt, vad ska man göra? ;-)

e: Coolt! Blev det något disko?

Knasterfaster: Jag vet! Hade det ringt på dörren vet jag inte om jag hade vågat öppna.

Jenny: Absolut! Och tvättmaskiner drar väl ingen ström?

Eva: Nä, då var det mörkt här också. Under timmen som försvann.

Maria: Fy fan. Jag blir alldeles matt bara av att läsa allt det där. Jag hoppas ni har hämtat er idag.

Pia [stjerndorff.com] sa...

Tror du missade hela grejen :P Det handlar inte om att sluta använda saker och spara energi i en timme, det handlar om att det blir en effekt om ALLA släcker lamporna 20:30-21:30 lokal tid (just för det syns). Det ska få politiker att vakna upp och förstå att vi är beredda att göra förändringar och uppoffringar för miljöns skull. Skulle alla tända lamporna istället skulle det ju inte bli någon synlig effekt och vi kommer längre ifrån viktiga miljöavtal skrivs med "viktiga" i-länder (stora) som Kina. Gäller att tänka för sig själv med earth hour, inte vad alla andra gör eller inte gör. Man gör sin egna del genom att släcka lamporna.

Maria sa...

Om vi verkligen var beredda att göra förändringar och uppoffringar skulle vi kunna göra betydligt mer än att bara släcka alla lampor en timme per år. Det i sig säger inte så mycket, en timme kan alla avvara - det är ju bara mysigt att få tända lite ljus och sitta och prata utan att ha tv:n på - så det kan knappast kallas för uppoffring. Det handlar mer om att vi vill känna gemenskap och en känsla av att man faktiskt har uträttat något, utan att man för den sakens skull har gjort det.

Jag tror inte att det är folkets vilja att avstå från lampbelysning i en timme som gör att vi närmar oss miljöavtal med Kina. Jag tror inte att det har någon som helst påverkan. Men det hade ju varit fint om det verkligen var så enkelt att påverka. Då hade nog världen varit en betydligt bättre plats att leva på.