lördag 13 mars 2010

Jag förstår inte

Jag undrar så över en sak, kanske det är nån av er som valt att göra så här och kan förklara varför. Har ni sett att det finns människor som delar ett Facebook-konto med sin respektive, ibland till och med med sin respektive och sina barn? Först tror man bara att det är någon som har ett väldigt långt namn, sen tycker man att det är underligt att det är både kvinno- och mansnamn i ett och samma namn. Till sist förstår man att Bettan Pelle Snorgärsen faktiskt är tre personer - mamma pappa barn.

Jag kan verkligen inte begripa varför. Tror man att det kostar? Att man tjänar in ett par kronor per år genom att bara ha ett konto i familjen? Eller är det kanske läskigt med individualitet? Jag är så nyfiken på de här människorna, delar de andra saker också som vi andra är vana vid att ha för oss själva? Jag tänker på mobiltelefon, pass, jobb och så vidare. Det verkar liksom så himla bökigt. Jag menar, om jag går hemifrån är jag ju van vid att kunna ta med mig min mobil utan att behöva fråga nån först. För att inte tala om familjepass. Kan man ens resa utomlands samtidigt på det? Eller kan man bara åka en i taget? Det är ju i sådana fall helt värdelöst.

Och går man alltid på toaletten samtidigt också? Det skulle verkligen bli supertrångt för vår del, vi har verkligen inte så stort badrum. Framförallt har vi bara en toalett. Men de som delar allt kanske har flera toaletter i samma badrum?

Snälla, upplys mig om ni vet. Jag väntar med spänning.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan få börja med att tala om för mig vad det är för vits med facebook överhuvudtaget. Jag är ryyysligt gammal, så jag begriper ingenting. Annacarin

Ann sa...

Hehe ja det kan man ju verkligen undra. Förmodligen är det samma människor som delar epostadress med sin respektive. Typ GoranoEva eller OrjanoKarstin. Osjälvständiga varelser. Och har man samma Fbkonto så kan man ju inte skicka små gulligullhälsningar till varandra. Opraktiskt ;)

Pia sa...

Som Ann skrev.. det finns de som delar mejladress också.. fattar det inte!!
Mitt är mitt och makens är makens.. Herregud, undra om de där människorna går i matchande rosa träningsoveraller oxå?? ;o)

Anne sa...

Jag tänkte just säga att jag inte heller begriper det här fenomenet men att jag är beredd att slå vad om att det är samma människor som har matchande träningsoveraller som de går på promenad i tillsammans, men Pia hann före...

Tänkte bara sa...

När vi flyttade in till stan sålde mannen sin bil. Nu tror han att min bil är våran. Det tror inte jag. Jag delar gärna diskmaskin och spis men inget annat.

Emelie sa...

Statistik i Storbritannien visar att 20% av dagens skilsmässor beror på Facebook...
Men ingenting, INGENTING, är någon ursäkt för att ha gemensamt FB-konto. Jag blir lätt äckelmagad bara jag ser folk som skriver snuttegulliga meddelanden på varandras "wall". Hua

Gustav sa...

Tja, de flesta har ju bara EN fast telefon. Gemensam facebook och gemensam mail kan ju tyda på
1. Att man endast ser det som ett enkelt kommunikationsmedel mot omvärlden.
2. Man lever sitt riktiga egna liv någon annan stans än på en serversida någonstans i världen.

Ida S sa...

Jag måste nog hålla med Gustav.. Själv är jag helt emot FB..

Gustav sa...

Det kan ju vara så också att man har flera facebook och mail-konton. Ett för familjen och ett privat. Själv har jag för tillfället fyra aktiva mailadresser (jobbet inräknad) beroende på vem jag kommunicerar med eller webhandlar. Har aldrig tänkt på att ha en gemensam mailadress, men det vore kanske inte så dumt. Om mamma mailar och frågar "ska ni med och fira mormor på torsdag?" och det gick till en gemensam adress hänger ju inte allt på mig att komma ihåg och informera min sambo.
Delad mailadress, smart!

Maria sa...

Ojojoj, vad meningen med Facebook är? Det orkar jag inte riktigt reda ut nu. Jag får helt enkelt svara på de här kommentarerna i morgon, är det ok? Ni tittar väl ändå på melodifestivalen nu så det kan ju inte vara så brådskande.

Maria sa...

Annacarin: Jag skulle inte klara mig utan Facebook! Jag har inte tid att umgås med mina vänner, det finns liksom inte med två barn under tre år och en sambo som jobbar heltid. Kvällarna går åt till att få allt att fungera, sen slocknar jag i soffan. Helgerna går åt till att handla, städa, tvätta, träffa barnens mor- och farföräldrar. Sen däremellan hade det varit trevligt att kunna träna lite kanske. Telefon är också rätt jobbigt - speciellt för den som är i andra änden. Det är alltid någon unge som skriker eller vill ha uppmärksamhet och som gör att alla samtal liksom blir lite avbrutna. Men Facebook! Där gör det inget om jag blir avbruten. Där kan jag ändå se vad mina vänner har för sig, se deras senaste semesterbilder eller barnbilder, och jag behöver liksom inte tappa kontakten. Det är fint det. Det tycker jag om. Facebook gör ingenting för min del på bekostnad av andra mer traditionella sätt att umgås, för såna har jag inte riktigt tid med just nu.

Ann, Pia och Anne: Haha! Matchande träningsoveraller borde vara olagliga. Så det så.

Tänktebara: Ja, ok diskmaskin och tvättmaskin kan jag också dela. Ok då.

Emelie: 20 %! Men det måste vara för att engelsmännen är konstiga i övrigt.

Gustav: Men gemensam Facebook har ingenting med gemensam mejl att göra. Som jag för övrigt också tycker är väldigt märkligt, det finns ingenting som hindrar sändaren att skicka till flera adresser. Det kostar liksom ingenting. Din mamma borde alltså kunna lägga till din sambos adress när hon mejlar om saker som rör er båda.

Gustav sa...

Först måste jag säga att jag till 100% förstår din facebook-användning och kommer att kopiera texten att förklara när folk undrar vad man ska ha just FB till, du beskriver det helt kanon!

Sen skulle jag rent teoretiskt kunna lära min mor att skicka samma mail till två adresser samtidigt, men det tänkte jag inte. Det är ett projekt som skulle ge mer huvudvärk än nödvändigt (för oss båda). Många datoranvändare är otroligt begränsade i sina kunskaper.

Till sist, familjekonto på facebook, varör inte. Ett smidigt sätt att ha en familje- kanal ut mot omvärlden. Folk använder inte alltid alla saker så som det var tänkt, eller som man själv använder dem. Kärnkraft var aldrig tänkt att bli vapen, bara nyttig energi.
Tomma oljefat används till allt från flytbryggor till grillar och musikinstrument.
SMS var aldrig tänkt att användas av fjortisar när det kom. SMS skulle sändas av chefer till sekreteraren tex "Har nu landat i Frankfurt".
Själv använder jag facebook enbart som adressbok, där det går lätt och smidigt att göra utskick till folk. Om alla användare var som jag skulle facebook vara död för länge sedan.
Du vet, man ska alltid tänka utanför lådan, inte sitta i den och titta ut.