onsdag 10 mars 2010

Kick offa mig hit och kick offa mig dit

Älsklingen är på väg till Trysil nu för att ha kick off med jobbet där. Jag har varit så upptagen med att tycka synd om mig själv för att jag ska vara ensam med barnen ända till söndag och vara orolig för hur min lille Björn ska klara sig själv så långt borta från mig (-Älskling, det räcker väl med barnbacken för din del? Det var ju ändå ett par år sen du åkte skidor. Va? Inte det? Vadå "åka med de andra", nu tycker jag att du är lite väl dumdristig) - att jag faktiskt glömt bort att han ska vara borta från mig i flera flera dagar. Och fyra hela nätter! Fyra nätter utan kaminen bredvid mig i sängen, fyra morgnar utan att dela morgontidningen med någon vid frukost. Och fyra långa kvällar utan nån som sitter bredvid mig i soffan och frågar om hans fötter är i vägen trots att de är ungefär 4 meter från tv:n för min del.

Vi har aldrig varit i från varandra så här länge förut, det gör faktiskt lite ont i hjärtat. Och man får gråta en skvätt trots att man är över trettio år. Så det så.

10 kommentarer:

Pia [stjerndorff.com] sa...

Jag hade fått panik om min älskling var ifrån mig så länge :( Vi var i från varandra 6 nätter i somras. Jag blev helt off. De sista 3 dygnen hade jag inga känslor för något och levde i en egen zombievärld :P Han var det enda jag kunde tänka på.

Maria sa...

Jag kommer nog att överleva, men det kändes extra tungt just när han åkte.

Anonym sa...

Det kommer att gå bra. Min gubbe är borta för jämnan, han har fler stämplar i passet än någon annan som jag känner. (Han var i Ryssland när vattnet gick med den första, men han hann hem :)) Fyra nätter går fort, du får krama hans kudde, det känns faktiskt bättre då. Och låt bli att sova på dagen då somnar du snabbt och lätt på kvällarna och har inte kraft nog att fundera ut en massa alternativa katastrofplaner för hur du ska lösa saker och ting nu när han inte är hemma.
Sköt om er! Kram/Sissel

Anonym sa...

tänkte bara tala om att din blogg numera är min favorit. det betyder att jag kommer hit sist på min dagliga (minst en gång om dagen) bloggläsning. Det är lite av ett vågspel, tänk om du inte postat nått nytt inlägg sedan sist? Men du jobbar bra och det uppskattar jag enormt.

Skönt att du till skillnad från mig förstår att det kan komma att bli jobbigt att vara utan älsklingen. Jag tror alltid at det är helt lugnt och så blir jag fruktansvärt ensam och ynklig när jag ska sova själv Lite osmidigt när han jobbar natt ibland..

Tack för att du finns :)

Knaada sa...

Man får gråta om man vill. Man får också hyra romantiska draman, äta lök och springa runt naken utan att bli antastad, om man vill.

Sockiss sa...

men vad du vart pluttig nu då! när fredi är hemma fyra dagar i sträck så har jag ledsnat på hans sällskap. för SÅ länge brukar vi inte umgås i streck. men så blir det väl när man väljer en sjöman...

Ida S sa...

Men tänk va skönt att få längta lite.. Det är det bästa med att min man jobbar borta ibland.. Kan nästan längta till dom gångerna.. Jag blir nykär då.. Visst är det skit jobbigt att vara ensam med barnen men det är det värt.. Skicka gulliga sms, längta.. Precis så är det här.. Idag kommer min man hem.. Det liksom pirrar. Trots 9 år tillsammans.. Och du, man får gråta.. :)) Kram

Maria sa...

Sissel: Jag ska nog kunna sova både dagtid och nattetid utan problem ;-)

Anonym: Tack snälla du! Vilka fina ord. Och även om du naturligtvis får titta in här både 300 och 500 gånger per dag vad mig anbelangar så kan jag ju tipsa om http://www.bloglovin.com/, så slipper du ouppdaterade bloggbesvikelser :-) Tack för din snälla kommentar!

Knaada: Sant! Men lök är rätt äckligt, så det skippar jag nog.

E: Men vad fan, jag är ju van vid att han springer runt här hemma varenda dag och slänger sina strumpor överallt, skäller på mig för att jag plockat i diskmaskinen fel och blir störd över att jag nödvändigtvis ska läsa varenda jävla artikel i DN:s nyhetsdel högt för honom (när han försöker läsa sporten). Jag är en vanemänniska, så det så.

Ida S: Alltså, det är ju skönt att vara ensam också. Det tycker jag verkligen. Men det räcker liksom med en dag eller två.

Orsakullan sa...

Min sambo kommer hem imorgon efter fem veckor i Kina! FEM veckor!!! Trodde aldrig jag skulle klara det (pannan strejkade en gång, barnvagnen fick punka och nu har tvättmaskinen lagt av) men imorgon så. YES!!

Maria sa...

Satan, fem veckor! Du är värd alla guldstjärnor som finns. Hur utarbetad är du efter att ha tagit hand om barnen helt själv?