måndag 29 mars 2010

Ingen vanlig jävla tv-lek

Tydligen har vi missat ett jätteviktigt tv-program. Jag trodde att Körslaget på fyran bara var ett sånt där astråkigt nöjesprogram där vuxna människor springer runt och leker och tävlar i oviktiga saker och där tittarna ska ringa in och rösta för dyra pengar. Ni vet, sånt där man tittar på när man sitter där på lördagskvällen lite lagom lobotomerad efter middagen och egentligen vill titta på någon bra film, men man når inte riktigt fjärrkontrollen. För den ligger på platsen bredvid i soffan.

Men jag har uppenbarligen fel. För en av deltagarna har förstått att det här minsann är på liv och död, det här är viktigare än valet i höst och Mona Sahlins handväskor och de smältande isarna vid nordpolen. Körslaget är viktiga grejer nämligen. Så viktigt att om nån jävel råkar göra ett misstag, vilket misstag som helst, ska han eller hon bli av med jobbet. Nån som kanske har jobbat med sånt i flera år, är jävligt skicklig i vanliga fall och har en familj att försörja. Eller åtminstone en katt med kräsna smaklökar. Den personen borde minsann få sparken (och helst deporteras till Sibirien, men det kanske är lite väl starkt att gå ut i tidningarna och säga. Bjästa kanske klingar bättre. Eller Rosengård. Bara det upplevs som ett straff), för så jobbar minsann han i sin organisation. Själv har han aldrig gjort ett misstag i hela sitt liv. Och att råka ta fel på förloraren av kvällens "Körslaget" är ju faktiskt fullt jämförbart med att stå bredvid ett hungrigt haitiskt barn och äta en fet hamburgare utan att bjuda. Så gör man ju bara inte, det fattar väl vem som helst.

För det är ju inte så att han är en dålig förlorare och har svårt att ta att han åkte ut. Nejdå.

8 kommentarer:

Finnpajsaren sa...

Du, vi snackar allvar här. Vi borde tillsätta en kommitté så det här aldrig mer upprepas. Får.Inte.Hända.Punkt.

Orsakullan sa...

Jaja, Gyllenhammar blev ju inte en bättre körledare för det heller... Eller det kanske han blir om vederbörande rösträknare kickas!

Kia sa...

Ajamen...så hann du före!

Du - jag har gått och retat mej på den där ärkefjanten Gyllenhammar så jag nästan fått raptus. Nåt så jävla puckad så man baxnar!

Jag ser inte Körslaget själv, jag AVSKYR nämligen både kör- och allsång så jag väljer bort det...men barnsligheterna efteråt går inte undvika att notera då det står tammefan överallt.

Vad säger du, ska vi skjuta fanskapet? Jag tycker nog att är man så jävla dödsallvarlig och dessutom elitistisk så är man nog en fara för samhället...

Har du kvar bössan du köpte häromveckan?

Anonym sa...

Jag måste vara så sjukt ute, för jag har inte ens en aning om vem denna Gyllenhammar är.

Maria sa...

Finnpajsaren: Nej, hellre att barn svälter och hundvalpar dör!

Orsakullan: Tyvärr hann jag ju aldrig se denna förträfflige man in action. Det kommer gräma mig resten av mitt liv.

Kia: Nej, vi deporterar honom till Sibirien! Det är mitt favoritstraff, har alltid drömt om att få skicka någon dit. Är du med?

Alfvan: Ja, du är sjukt ute! (Jag har inte heller nån jävla aning, har bara läst att han är superarg och vill sparka folk för att han är en dålig förlorare. Trodde först det var PG Gyllenhammar de pratade om, det är då den ende jag har hört talas om innan det här).

Anonym sa...

Sångare i det rääätt stora svenska rockbandet Mustasch...

Å japp, han e släkt med PG.

Maria sa...

Äsch, Mustasch smustasch. Jag vet knappt hur de låter.

Kia sa...

Jafföfan! Sibiria it is!


Har man läst Eino Hanski vet man precis hur det kan vara i Sibirien.

Å så spännande att få veta vem han är! Även om jag aldrig hört talas om rockbandet ifråga.

Spasiba! Da svedanje!