söndag 7 mars 2010

Om när vi går på kalas

Klockan tre idag var vi bjudna på födelsedagskalas. För en gångs skull var vi extremt punktliga (försök pricka en tid rätt själva med två barn under tre år - kommer man i tid är det en slump) och kände oss lite nöjda över att kliva in genom porten klockan 14.59. Lite förvånade blev vi dock när vi såg att flera andra gäster redan hade kommit, vi tycktes rent utav vara sist.

Men man vill ju inte vara oartig, så vi kommenterade aldrig de andra gästernas uppenbara etikettsbrott att komma alldeles för tidigt. Huvudsaken var ju att vi skötte oss fläckfritt.

Av en slump såg jag sen när vi kom hem att kalaset tydligen började klockan två. Men vem håller på vett och etikett egentligen? Det är ju bara fånigt.

8 kommentarer:

Singelmamman sa...

Men herregud ni kom ju! Det är det viktiga.

Sockiss sa...

fint folk kommer sent, och de bästa sist vet du väl?

Gafflan sa...

...som Singelmamman sa...ni kom ju i alla fall :)

Anonym sa...

Ni var inte sist...och som många vettiga (gafflan och singlis) här ovan redan påpekat så var vi så glada att ni dök upp alla fyra...

Maria sa...

Singelmamman och Gafflan: Jag vet. De ska vara glada över att vi ens dök upp. Tacksamma liksom.

E: Fint folk kommer alltid minst en timme för sent!

Sofie: Var vi inte sist? Så misslyckat av oss, det får vi råda bot på till nästa gång!

Anonym sa...

Det var T som skrev det där, jag vill inte vara en anonym nätpöbel.
Men jag tycker det var bra att ni kom senare, vår hall är ju bara gjord för en anorektiker i taget och som småbarnsföräldrar är man utsäktad även om man så kommer till kalaset en helt annan dag...

T sa...

Jag tror min kära sambo menar ursäktad...om ni utsäktar...

Maria sa...

Sofie och T: Er hall är ritad för dvärgar och balettdansöser. Vår däremot, där får det minsann plats en mindre elefant. Fast det hade kanske inte så mycket med saken att göra.