måndag 22 november 2010

Var är vägen?

Har man precis tagit körkort ska man ju använda det. Så jag har kört omkring 70 mil den här helgen. I snö, regn, blåst och mörker. Framförallt mörker.

Och jag måste ju säga att jag inte borde ha fått ta körkort. Jag ser nämligen absolut ingenting i mörker. Men det är ju tur att kantlinjerna låter när man nuddar dem med däcken, så att man håller sig kvar på vägen liksom.

Men annars gick det bra. Syn är kanske rätt överskattat när det gäller bilkörning.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har du brytningsfel eller? Tycker själv att mörkerkörning och avståndsbedömning (ja, ja sådana små petitesser)är skitjobbigt. Enligt optikern ska tydligen brytningsfel ha nåt med det hela att göra. Ordverifieringen blev bajes och det är väl typ så man kan sammanfatta hur kul det är att köra bil i mörker och snöyra... /Elin

Jenny sa...

Ett tips är att sätta på helljuset. Det gör alla andra bilister så glada, de tutar och vinkar som bara den.

Perny sa...

Jag har också brytningsfel och upplever också att det är jobbigt vid mörkerkörning. Tipset är faktiskt liner. Ju närmre sin egen lins man sätter hjälpmedlet för att stävja brytningsfelet ju bättre blir det.

När jag läser blogginlägget påminner det mig om den gången när jag fortfarande övningskörde och det var dimmigt, blött, mörkt och vägen vi körde på var nylagd och utan vägmarkeringar. Jag såg verkligen ingenting och ju ljusare jag hade det ju mindre såg man på grund av dimman. Då puttrade jag i 20 längs med vägkanten.

Maria sa...

Elin: ja, jag är närsynt med lite astigmatism. För det är väl det som är brytningsfel?

Jenny: Haha! Ja och glada medtrafikanter är ju precis det man vill ha :-)

Perny: Jag har linser, jag kan inte gå en meter utan dem (glasögonen har jag bara hemma). Och jag borde nog ha kört i den hastigheten igår jag också, och inte 100-110.

Perny sa...

Folk körde om mig i den hastigheten och jag frågade maken vad dom såg som inte jag såg. Inget svarade han.

Det gjorde inte mig lugnare.

Fisken sa...

Driving by using the force.
The force is strong in me!

Helt ärligt så är det nog även en vanesak. Jag åker typ 4000 mil om året och många av dem i mörker.