lördag 13 november 2010

Ska det vara så svårt för barn att inte vara så dumma?

När vi bestämde att Charles skulle heta Charles förstod vi att han skulle komma att få smeknamn. Hemma säger vi alltid Charles - det är ju det han heter - men jag reagerar inte så mycket när folk kallar honom Charlie. Jag inser att det även kommer finnas de som kommer kalla honom Challe, men de personerna kommer vi deportera till Sibirien på arbetsläger, så det blir nog inte ett så stort problem.

Vad vi däremot inte hade räknat med var att han skulle bli kallad...  Lars. Det var liksom aldrig med i beräkningarna.

Men det är vad en del mindre begåvade barn på dagis kallar honom. Lars! Jag ska minsann börja kalla dem för Börje hela bunten. Oavsett kön. Så får de se hur det känns att bli kallad för något helt annat än det man heter. 

Skitungar.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ungarna i min ena sons klass heter alla helt plötsligt konstiga saker... Chrisse, Didde, Vicke, Rasse, Ålle, Jagge jaa du kanske ser temat... ALLA slutar på e!!!

Huskatt sa...

Namn är känsliga saker. Och gossens namn..jo, taskigt tal och bristande uttal gör förmodligen "Lars" till en variant :D

Chrissan sa...

Min Milian blir ofta kallad Mille.
Fast det gillar han inte. Säger ifrån då.
Kanske för att det rimmar på pille.

Anonym sa...

Du minns väl kungafamiljens hund som inte fick heta Ali, för att det störde muslimer. Hur byter man namn på en hund? Jo, man börjar kalla honom (ch)a(r)li. Listigt!! Annacarin

Alex sa...

Hahaha dagens skratt igen. Du lyckas ofta att få mig att skratta så det tackar jag för. :D

Anonym sa...

Det blir Priceless på ÖoB

Anonym sa...

Namn är fascinerande, har jag upptäckt. Vad sägs om efternamn som Fafaaílometafaa... eller nåt? Och sen, som förnamn... Heaven, Chance, Freedom.... Men bäst tycker jag om Aroha, det betyder kärlek på Maori. Vi gjorde det enkelt, och körde med den vedertagna förkortningen på farfars namn, så behövde ingen fundera över saken :-)

Knaada sa...

Det värsta är att Börje fattar ju inte hur dumma dom är heller så dom skäms inte ens!

Sockiss sa...

faasen vilka idioter. finns det inte sär-avdelningar för Börje &co?

Malin sa...

Haha, tack för ännu ett skratt!

Förstår er tanke, min son heter Samuel och vi hade smeknamndiskussionen redan när vi bestämde det. Och sa att VI inte skulle ge honom smeknamn, det får de vad de än heter.

Det som jag har svårt för dock är att pojkens mormor fortfarande, efter snart 8 år inte kan säga Samuel, utan säger Samel.
Väntar med spänning på att han ska rätta henne, jag har inte hjärta till det.

LillaUlle sa...

Dagens första gapskratt. Tackar och bugar. Det var behövligt. Nu ska jag fortsätta läsa ikapp på din blogg (har legat i höstd-blogg-dvala några veckor) och träna mag- och kindmusklerna så jag sen är redo att ta tag i dagens städ- och bakprojekt.

Saralito sa...

Det är klurigt det där med namn. Jag heter Sara, och det finns det helt enkelt inga logiska varianter av, förutom Ara som syskonen kallade mig när de var små. Bebis kommer få heta antingen Axel eller Märta, och det känns ganska lugnt på smeknamnsfronten det med.