fredag 2 juli 2010

Överskattat med rena kläder

Vår tvättmaskin tömmer inte ut vattnet och det luktar bränd koppling (inte för att jag vet hur det luktar, jag har naturligtvis aldrig bränt någon koppling) inne i badrummet. Men det är väl ok? Det är väl inget problem menar jag. Gustav?

7 kommentarer:

Gustav sa...

Om den inte tömmer ut vattnet kan det vara så att något ligger och bromsar impellern i vattenpumpen (hårspänne, tennsoldat bh-bygel). Men det skiter pumpmotorn i som i alla fall försöker snurra, vilket gör att impellern kärvar och det osar bränt. (impeller= vattenpumpshjul) Det är min teori såhär på bloggavstånd om jag ska gå på din beskrivning.

Det är vattenpumpen Gerd.
Det är vattenpumpen Gerd.
Det är vattenpumpen som har slutat gå.
Inte ska vår vackra värld,
rasa samman illa Gerd,
för en vattenpump det måste du förstååååå.
(Galenskaparna och Aftershave ur Macken)

Maria sa...

Men jag har ju gjort det, öppnat den där lilla luckan och skruvat loss nåt lock och rensat. Det fanns ju inte ens nåt där, bara lite grus. Om det var impellern eller inte har jag ingen aning om, trots att jag själv sålt vitvaror i flera år. Jag tror att maskinen helt enkelt strejkar för att den inte vill tvätta mer bajs- och kisskläder.

Gustav sa...

oki, låter ändå som något fel på vattenpumpen, lagerhaveri kanske? eller kortslutning? Någon packning som gått åt fanders.
Men det kan ju vara mupp i någon annan del av maskinen också. Blir till att semestra på balkongen i år, lära ungarna gilla blodpudding för att skaffa sig en ny tvättmaskin.
Med så kiss och bajsglada barn kanske du kan hyra ut dem till pampers och libro som test-kaniner?? borde ge någon extra slant?

Björn sa...

Gustav, du kan inte komma hit och laga den då? Jag kan bjuda på några öl till fotbollsmatchen på tv efteråt.

Maria sa...

men åååååh, jag hatar tekniska grejer. Men jag hatar tvättstugan ännu mer upptäckte jag ikväll när jag tvingades tvätta där. Jag ska leta efter filter och andra konstiga saker i morgon. Jävla maskin.

Gustav sa...

Jag kan komma och skruva isär maskinen i smådelar och sätta i mig ett par öl under tiden, men sen lovar jag inget mer. Deal?

Maria sa...

Jag vet inte riktigt... Det kommer bli så svårt att hålla reda på alla smådelar sen. Charles kommer tugga i sig halva maskinen på ett par dagar. För att inte tala om hur svårt det blir att tvätta om det inte ens finns något att stoppa in tvätten i.