onsdag 28 april 2010

Vem ska ta hand om hemmet?

Jag var hos läkaren idag med Charles. En medelålders trevlig man. "Jaha, två söner? Ska du inte skaffa en liten dotter också som kan hjälpa mamma?" plirade han lite skämtsamt mot mig medan han undersökte Charles.

Hahahahahahahahahahahahahahahaha. Vadå dotter? Mina söner ska minsann lära sig så mycket hushållsarbete att när de är i tioårsåldern ska de ha tagit över all matlagning, dammsugning och övrig städning så att jag inte behöver lyfta ett finger. Jag ska bara sitta i soffan och pösa och klappa mig själv på axeln för att jag löst det här med hushållsnära tjänster helt gratis. Barn mår bra av att arbeta, åtminstone har ingen dött av lite hushållsarbete. Vad jag vet.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en kamrat vars 1,5-årige son älskar att dammsuga. Han blir förbannad om pappa stänger av dammsugaren.

Renée sa...

Bättre att skaffa sig hemtjänst... ;-)

LILLSNÖRPA sa...

Vilken socialisation från doktorns sida :)

Anonym sa...

Å de ska bo hemma tills de är 45 eller nåt va?

Knaada sa...

Låter som en doktor av den gamla generationen, klart grabbarna ska jobba i hemmet!

Monika sa...

Hej!
Jag har läst din blogg ett tag men jag har aldrig kommenterat tidigare. Tänkte bara kolla om det är ok om jag länkar din blogg i min? Jag fullkomligt älskar din blogg! Det är så uppfriskande med människor som törs skämta på sin egen bekostnad som du gör, den sylvassa ironin är klockren!! Älskar att vakna på morgonen och inse att jag har ett oläst inlägg i din blogg, då kan man inte vara morgonsur längre =)
Keep up the good work! Ps. Har du funderat på att ta ditt skrivande lite längre kanske? Tänkte, då kan du ju faktiskt anställa dig själv ;)
Mvh. Monika i Piteå

Maria sa...

Allt är konstigt: Man kanske kan vidareutveckla hans städtalang och sätta en dammvippa i handen på honom när hans föräldrar tröttnat på att lyssna på dammsugaren?

Renée: ja, men det kostar ju pengar! Jag hade tänkt få det här gjort gratis.

LILLSNÖRPA: Han hade ingen aning om vad han pratade om :-)

Tant Björn: Nej för fan! Men du sätter fingret på ett viktigt problem här som jag inte har tänkt på. Men vi får väl helt enkelt kosta på oss städhjälp när de har flyttat hemifrån. Det går säkert jämnt upp med de minskade matkostnaderna.

Knaada: Barn som barn! Jag gör ingen skillnad så. Så fort de blir fysiskt stora nog för att orka dra runt dammsugaren får de börja jobba.

Monika: Men gud vad du är snäll, tack tack tack! Jag blir så himla glad när jag får såna här snälla kommentarer så ni anar inte. Och uppblåst. Snart tar jag över världen. Typ. Jag skulle gärna ta mitt skrivande lite längre och försörja mig på det men eftersom jag är driftig som en nyäten orm i solen gör jag ingenting. Men om nån släpper ett fint och lukrativt förslag i knäet på mig är jag helt klart game! (tyvärr sker ju inte det så ofta. Inte vinner vi på lotto heller så länge vi fortsätter att inte spela. Men man kan ju drömma). Och det är klart att du får länka! Herregud, det behöver du inte fråga om. Det är bara smickrande!

Orsakullan sa...

Lycka till! Min äldsta är 9 och vet inte vad som är fram och bak på en dammsugare! Han ska nog snart bli varse då en halv miljon legobitar snart kommer uppslukas av snabeldraken med ett fasligt skrammel! Ska säga att han får dammsuga själv om han vill undvika det :) Vad gäller matlagning är jag inte sugen på hackad zucchini varje dag vilket är det enda han gjort i köket frivilligt so far...

Trollets mamma sa...

Sann historia ur livet: Greta har tre bröder. När dessa kommer ut i livet kan de inte koka ett ägg eller värma tevatten. Ingen av dessa bröder bildar familj, och har svårt att klara vardagslivet på egen hand. Greta får tre barn, varav två tvillingsöner. Dessa söner ska få en bättre start i livet än bröderna, tycker Greta. Varvid sönerna har köksveckor, som dottern, och kan både koka ägg, värma tevatten, sy i knappar, baka bröd, städa med mycket mera när de flyttar hemifrån. I dag är Gretas söner 74 år, och de kan fortfarande allt detta. Intygar systerdottern.

Tror nog den ovan nämnde läkaren hade mått bra av att bli fostrad av Greta... Och du har helt rätt, barnarbete är bara nyttigt!

Maria sa...

Orsakullan: Vem har sagt något om frivillighet? ;-)

Trollets mamma: Haha! Förstå vad handikappad man blir av att gå runt och inte ens klara av enkla saker som att värma tevatten! Och förstå vad korkad man är som inte ser till att lära sig såna saker själv. Go barnarbete!