onsdag 7 april 2010

Om snor och min nya bästa vän

Igår kväll var jag på bio utan min nässpray. Det var ett stort stort misstag. För när jag kom hem var jag så täppt i ena näsborren det ringde i ena örat och halva ansiktet var alldeles bortdomnat. Det var inte roligt på något sätt faktiskt.

Idag går jag inte ett steg utan min nässpray. Min fina nya bästa vän. Jag och min nässpray är oskiljaktliga, jag smeker den ömt och viskar fina saker till den för att hålla den på gott humör och den där textraden om att man bara får använda den två till tre gånger per dygn ser jag inte. Två till tre gånger är alldeles för lite, det är för amatörer. Jag spelar i en mycket högre liga nu.

Det konstiga är att jag knappt behöver snyta mig, det rinner liksom inget snor. Jag är bara genomtäppt. Det måste ju bara tyda på att det INTE är allergi. Alla vet ju att de där allergikerna inte gör annat än går runt och snorar överallt. Skitäckliga är vad de är. Och sån är ju inte jag.

9 kommentarer:

Tänkte bara sa...

Låter inte bra det där. Låter nezerilberoende. Byt till Rinexin. Hjälper bättre.

Anonym sa...

Avvänj dig genom att endast ta spray i ena näsborren en tid, funkar för mig!

Renée sa...

Jag lider av att vara täppt i näsan för jämnan så jag vet hur det känns att vara täppt och nästan få panik! Har jag inte nässpray tillhands då så bryter jag nästan in mig hos någon som har. Funderar faktiskt på att skaffa mig en sån där nässköljare... DET är en ännu högre liga det!

Anonym sa...

1 liters, hahha.. ja det vore nåt, får gå omkring med den fastspänd på ryggen med en slang fram till näsan. Där har du kommit på nåt!
Du kör väl med allergispray hoppas jag, inte för att det är allergi eller så neeej då, men du kan väl testa..

Fru Venus sa...

Tyvärr kan allergi ge täppta-näsan-varianten. Jag vet hur det känns, släpar på 3 inhalatorer alla dagar...

Camabo sa...

Jag har varit där nere i träsket och krälat men tagit mig upp nu. Jag gick nog på nässpray i en sju, åtta år tror jag.

Det gick så långt att jag bröt upp toppen på nezerilflaskan med en skruvmejsel och hällde ut de sista dropparna på en tesked och sedan sög jag upp dem i en tom pippett från en ögondroppsförpackning och droppade i näsan. Ett tips från mig till dig!

Maria sa...

Tänkte bara: Försök inte! Jag googlade minsann på rinexin nu och såg att det är en allergimedicin. Glöm det, det är inget för mig. Atjoo!

Renée: Vad är en nässköljare? Har jag aldrig ens hört talas om.

Tant Björn: Ja, eller som en sån här snygg keps med slang ner mot näsan, som amerikanska collegekillar och ölmössor. Det är classy det!

Fru Venus: Ja, fast nu var ju inte jag allergisk. Det här går över inom ett par dagar. Så det så.

Camabo: Hahahahahaha! Fy fan, respekt säger jag bara! Det var inget för amatörer det inte. Jag är sjukt imponerad.

Anonym sa...

Jag säger bara en sak. Rinocort Aqua!! Den kan du använda jämt och ständigt utan att riskera att förstöra näsan som med vanlig nässpray, den innehåller kortison. Om du använder en vanlig nässpray i mer än 10 dagar så kommer du att få motsatt effekt. Du kommer att bli ännu mer täppt! Så kör på rinocort aqua och låt den bli din nya bästa vän. Detta tips gav distriktssjuksköterskorna till alla patienter på vårdcentralen som jag gjorde min ssk-praktik på. //Emelie

Maria sa...

Emelie: App app app, är inte det också en allergimedicin? För i såna fall vägrar jag.