lördag 3 april 2010

PåskstrategiSnart ska vi hem till Björns föräldrar och äta påskmiddag. Eller ja, middag och middag. När de andra äter den där trötta gamla julmaten tänker jag ägna mig åt de här istället. Ärligt talat, kan vi äta nånting annat än julmat vid alla högtider i det här landet?

10 kommentarer:

Sockiss sa...

jag fick skinka igår och sill idag. men ikväll blire fanimig mer alkohol än vad det varit under varenda jul hittills! Nubbevisorna-here I come! pöss

Realisten sa...

Så goda de ser ut!

Anonym sa...

Fy fasen vad skönt att det inte bara är jag som tycker så där. Fy för sill,sinka, köttbullar och prinskorv. Själv ville jag ha en ordentlig påsktårta men serru det skulle vi inte ha för vi förbereder oss bör beach 2010. Påskägg, nej det blev det inte heller, för det behöver inte våra magar. Sur? Grinig? Japp!
Men trevlig påsk i alla fall /Greta

Jenny sa...

Vadå bara julmat? Det är ju stor skillnad, det hör man ju på orden: PÅSKmust - JULmust, Påsksill - MIDSOMMARsill - JULsill osv. Förstår inte vad ni menar??!!

Anonym sa...

Men de där muffinsarna såg ju jättegoda ut, lägg ut recept, tack! Påskmat, nej hemma hos oss vart det ungefär fish and chips, mince, och pizza, inte ens ett ägg så långt ögat nådde. Endast EasterBunny har värpt ett stort chokladägg i trädgården, och det kan man ju stå ut med :-)Om jag har jobbat hela den här f...bannade helgen med? Jajamensan!

Anonym sa...

Vem försöker vi lura? Det är godiset påsken handlar om. Idag: Tredje dagen med påsktårta och godis.

Jonna sa...

Jag som har pluggat sånt här skulle kunna ha en utläggning, men jag låter bli för så intressant är det inte om man inte är matnörd.

Maria sa...

E: Så hur mår vi idag då? ;-)

Realisten: Det var de också! Men tyvärr åt vi alldeles för mycket innan så det kändes mer jobbigt än njutningsfullt att äta dem...

Greta: Men vad fan! Beach 2010? Det år ju lååååång tid kvar. Klart man kan äta ett kilo godis eller två nu i påsk. Kom igen, do it! I smyg.

Jenny: Jul schmul. Det är bara färgen som skiljer dem åt. Och att man har hopp om livet när det är påsk - sommaren närmar sig.

Whitelady: Jobbar du alltid? Herregud. Muffinsarna var vanliga med creeme cheese frosting på - gegga ihop florsocker, smör, philadelphiaost och lite citronsaft tills det känns bra. Och karamellfärg om du vill.

Sofie: Vad är det för ingredienser i den där påsktårtan? Och hur kan den räcka så länge?

Jonna: Kör hårt! Eventuellt är vi för djupt nere i mat- och sockerkoman för att ge intelligenta svar, men vi kan ju försöka bilda oss lite grann.

Anonym sa...

Tårtan med en massa valnötter i och på och med chokladfudgekräm är mäktig - men nu återstår bara ca tre tuggor:-)

Jonna sa...

Kortfattat: Julmaten (eller påsk-/midsommarmaten om man så vill) så är vad som återstår av vad vi förr åt varje gång vi ville festa till det och äta något annat än typ rovor och bark som annars var basfödan i det här landet. På den tiden då kvinnan var hemma och skötte all matservice, innan konservburkarna och charterresorna och nyfikenheten på andra kulturer tog överhand alltså. Men så vid de stora högtiderna grips vi plötsligt av någon slags traditionshets och klär midsommarstänger och smäller smällare för att skrämma häxor och allt vad vi gör, och inte minst så lagar/köper samma sorts mat som våra mammor och deras mammor och deras mammor och så vidare... stod och slavade med. Also known as swedish smorgasbord.
Antecknar intresseklubben?