måndag 23 maj 2011

Kitsch?

Det är väldigt trendigt inom barnuppfostran nu för tiden att tänka att barn kan själva. Att de vet vad de gör, att de är kompetenta.

Men vilket jävla trams det där är säger jag. Kolla bara hur det går om man överlåter ansvaret för inredning på en tvååring. Plötsligt svävar det en fet blåskimrand haj i vardagsrummet, som vägrar flytta på sig och som glor hungrigt på de som sitter i soffan.

Skulle det vara snyggt på något vis eller? Smakfullt?

Nää. Skulle inte tro det va.

Kompetenta my ass alltså.


3 kommentarer:

mammakicki sa...

Jag noterar att Jespers bok endast kostar 42 kronor. Den kan med mao inte ha sålt så där jättebra? En annan sak som barn suger på är att berätta historior. De börjar ju alltid bakifrån och sedan rör de till det ännu mera.

Björn sa...

För att inte tala om de där fula, jävla teckningarna som ungarna "målar" och ger bort istället för att köpa presenten.

- "Till Mamma, motiv; Älg i snöstorm".

k sa...

Jag kan ju berätta att den där hajen (eller dess tvilling i alla fall) "förgyllde" vårt hem i mååånga veckor, för att inte säga månader. Luften tycktes aldrig riktigt gå ur. Och den var med överallt. Vid matbordet, på toaletten, i soffan och i badkaret. Den bäddades även ned i sängen. Till slut råkade den simma på en nål. Jag menar, det finns en gräns för stilblandning i längden hos oss i alla fall.