måndag 9 maj 2011

Inte helt nöjd

Eftersom jag jobbar utomhus till stor del av dagen kom jag på den utomordentligt kloka idén att köpa en ansiktscrème med solskyddsfaktor i, ni vet, så att man inte förvandlas till ett russin i ansiktet. I förtid alltså. Tids nog ska vi väl alla den vägen vandra antar jag. Om man inte vill steloperera ansiktet förstås, men det verkar så himla jobbigt. Hur gör man när man nyser liksom?

I vilket fall. Det finns typ inga såna ansiktscrèmer. Alls! I alla fall inte under 600 miljaders kronor. Men till slut hittade jag en från Nivea, med SPF 15. Visserligen även rynkcrème, men vad fan, jag är ju ändå över trettio nu. Dags att börja ta sitt ansvar tänkte jag och köpte den.

Men alltså, den stinker! Den stinker gammal tantparfym i koncentrerad form och varje dag när jag har smort in mig med den känner jag hur jag osar kärring så fort det kommer en vindpust.

Så nu står valet varje morgon mellan att se ut som en tant eller lukta som en (för den där stelopereringen tror jag att jag hoppar över). Och det känns ju så där måste jag säga.

14 kommentarer:

Singelmamman sa...

Själv använder jag, enligt min tonårsdotter, en hudlotion som luktar som en blandning av fjärt och gammal tant. (känns ju också så där kan jag meddela)

Anonym sa...

Jag använder foundation, då finns det massor att välja på, med solskyddsfaktor... Man behöver inte alls se _sminkad_ ut för det, den ger bara en lite jämnare hudton och gör att jag inte bränner mig, jag som blir som en tomat annars.
//Ingela

Hanna-Stina sa...

Kiehl's har SPF för ansiktet som är parfymfri (tror jag). Och bra - tycker jag.

Karlskronamamman sa...

Mary kay är skitbra! Visserligen dyrt men den räcker länge! Brukar ha min i nästan 1 år.... Och har aldrig bränt nyllet, tror att det är spf 15 eller 25 i den (har den inte i närheten). Dessutom luktar den väldigt diskret och gott :-)

Myaraq sa...

Jag har en som luktar lite lite lite solkräm (du vet, sådär som folk luktar på semesterorter) men det är bara när man smörjer på den. Den är bra.

Spf 30, Hawaiian Tropic, kostade ca 130 kronor. Köp!

(Och jo, 30 är ett måste till ansiktet, jag är eskimå så jag kan typ inte bränna mig, men jag kör 30 ändå. Vill inte bli russinskrynklig och få cancer.)

Anonym sa...

Lumene har en. Den luktar gott och är inte särskilt dyr. Testa! :)

Anonym sa...

Lumene har en. Den luktar gott och är inte särskilt dyr. Testa! :)

Emma sa...

Det finns ett företag som heter Amway som även de har solskyddsfaktor i både hudcreme, foundation och body lotion. Lite knepigt att handla av dem, då man måste handla av någon som är medlem. Men de har sjukt bra produkter, så hittar du någon som säljer/jobbar med det är det värt att tänka på!

Maria sa...

Body shop har en ansiktscreme med solskydd. Eller, hade i alla fall förra året.

HeyLeon sa...

Matis har väldigt bra hudvårdsprodukter med spf, och de köps billigt på feelunique.com. Alltid gratis frakt, och sjukt bra priser. Min favorit =)

Anonym sa...

ACOs solkräm för ansiktet finns som parfymfri.

HannaHYLK sa...

Ähh, jag använder samma solskydd som min dotter. ACO för barn. Faktor 50. Då överlever kanske ansiktet de här dagarna.

Björn sa...

Ja du tar inte av min i alla fall!

nattvinge sa...

Eucerin har kommit med ansiktskräm med spf15 :-) Säljs på apoteket.
http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=244575

//Nattvinge