måndag 7 mars 2011

Två mer eller mindre. Märks det verkligen någon skillnad?

Vi hade en liten brandövning idag på vårt kvällsmöte på jobbet. Små papperslappar med alla barns namn på placerades ut på respektive avdelning på ställen där man faktiskt kan förvänta sig att barnen finns.

Sen skulle vi leta "barn" på den avdelning som vi inte lagt ut lapparna själva på.

Efteråt rådde det lite delade meningar om hur pass lyckat resultatet var. På min avdelning, där vi har lite drygt 20 barn, var det bara två vi inte hittade. Det tyckte jag var bra siffror, jag menar, vad kan man vänta sig egentligen? Vi är ju inga brandmän liksom. Och lite svinn får man ju faktiskt räkna med. Men av någon anledning var det kollegor som inte var så nöjda med det resultatet.

Det är jobbigt med perfektionister tycker jag.

6 kommentarer:

Malin sa...

Jag vågar då inte ha mitt barn på ditt dagis, den saken är klar.

Amanda sa...

Barn är ju bra mycket större än en lapp! Nog var väl 18 av 20 ett bra resultat då :)

Malin J sa...

Kan (eftersom jag är brandmannadotter) informera om att barn ofta gömmer sig under, i och bakom allt som går att gömma sig under,i eller bakom, om det börjar brinna.
Så nästa gång ni har övning så kolla under soffor bakom soffor i skåp osv.
18 av 20 är inte helt fel. Dessutom så är det brandmännens jobb att hitta de barn som fattas. De har utrutningen och kunskapen som krävs. Det har inte ni. Naturligtvis så ska man göra sitt bästa för att få ut alla barn, men man ska inte riskera livet. Då har brandmännen ännu en de måste rädda.
Något ni kan göra är att ha brandövningar med barnen. Kontakta brandförsvaret så hjäper de er med övningar som är lätta för barnen att lära sig.

Tantaluran sa...

Men vad var DET för märklig övning? Blev ni klokare efteråt då?

Unknown sa...

Superbra resultat faktiskt.
Ni är säkert överbemmanade iallafall liksom.

Tove sa...

Hahaha! Roligt. Tycker oxå 18 var ett bra resultat. Det är ju ändå tanken som räknas.