torsdag 31 mars 2011

Viktigt meddelande till alla som kör bil

Det är en sak som jag tycker är lite svårt när det gäller att köra bil. Och det är alla andra trafikanter. För när jag läste teori fick jag lära mig att högerregeln gäller överallt där det inte finns skyltar som säger något annat. Så sa min körlärare och så stod det i boken. Så jag trodde ju naturligtvis på det.

Men nu när jag har haft körkort i nästan ett halvår inser jag ju att det inte är så. Uppenbarligen har alla ni andra med körkort haft något slags möte där ni har klubbat igenom en massa hemliga regler SOM JAG INTE KAN! Fattar ni hur svårt det är för mig att veta när jag ska köra och när jag ska lämna företräde? Det är faktiskt asjobbigt.

Så skulle nån som var med på det där mötet kunna vara så vänlig och ge mig en kopia av protokollet? För jag vill gärna veta vilka vägar som är hemliga huvudleder och vilka korsningar i allmänhet som är befriade från högerregeln.

Tack på förhand.

11 kommentarer:

smultronpaj sa...

var snäll och skicka det vidare till mig sen snälla.

Ketchupmamman sa...

Där jag kör är huvudled?

Lina sa...

Min sambo fnissar när jag läser upp inlägget och hänvisar till punkt i protokollet: Störst går först.

Alltså får du köpa dig en SUV. Eller ännu bättre, lastbil eller buss.

(Eller dra egna spårvagnsspår, de jävlarna är helt ostoppbara)

Anonym sa...

Tur du inte kör i Bryssel då... höger regeln följs benhårt här, de tittar inte ens, bara kör ut. Gärna oxå så de stoppar all trafik, för de kommer ju från höger ;-) BLIR GALEN!

Tant Grön sa...

På orten där jag bor finns den för mig tidigare helt okända vänsterregeln. Den nyttjas mest av de som har stooora bilar eller bott på orten längelänge. Så antingen ser jag till at bo här längelänge så att jag får denna förmån, men jag är otålig så jag får väl skaffa mig en stooor jävla bil och därmed aldrig lämna företräde åt någon.

Annamax sa...

EN bra regel att komma ihåg är "Störst går först". (Alternativet är "Dyrast går först")

Anonym sa...

Högerregeln? Huvudled? Är det inte så att störst kör först? Högerregeln är ju livsfarlig ;-). Haft körkort i snart 30 år och jag slutar aldrig förvånas av andra trafikanter. //Gina

Anonym sa...

Man kan också se till att ha den bilen som är rostigast. För de med fiina bilar vill inte ha repor i lacken, så de stannar när en skrotbil hävdar sin rätt (även om den är orätt)

/Majsan

Martina sa...

Jag kan inte annat än att hålla med. Där jag jobbar (hemtjänsten) händer det att lokalbefolkningen skriver arga insändare i tidningen om yrkesförares vansinniga framfarter i deras område samtidigt som de själva kör som om det vore vilda västern. Stannar man för att tillämpa högerregeln gentemot en "inföding" så är det långt ifrån alltid som de förstår vad man menar o kan inte köra först.

Unknown sa...

haha Jag gick just en kurs med min dotter, jepp vi ska övningsköra??! vem som nu kom på en galanta iden, inte var det jag, och där fick vi en kurs på nån högerregel som jag inte sett nåt av i trafiken sen jag tog körkort för typ 100år sen.
Ser med spänning fram mot hur jag ska köra framöver när du skriver ner det.:-)

Linda sa...

Ja min man håller med föregående talare.. De med finast bil stannar..:-D