måndag 28 mars 2011

När jag löser problem

Jag brukar tycka att det är lite jobbigt det här med tidsomställningen, inte bara för att det är så satans jävla svårt varje gång att komma ihåg om klockan ska vridas framåt eller bakåt eller ett kvarts varv uppåt, utan också för att jag känner av tidsskillnaden, lite grann alltså. Som att bli lite jet-laggad av att åka en sväng till Borås eller så.

Inte mycket med andra ord, men tillräckligt för att ha svårt att kunna somna på kvällen den första tiden efter att ha ställt om klockan till sommartid. För egentligen är ju klockan alltid lite för tidigt för att gå och lägga sig. Och man måste ju känna efter varje gång det är dags att gå och lägga sig. Och tamejfan om man inte känner sig lite lite piggare varje gång man inser att klockan egentligen är en timme mindre än vad som visas. Och så måste man vara uppe minst en timme till för att det liksom ska bli lite mer balans i kroppen. Och för att man ska bli ännu tröttare morgonen därpå.

Men i år har jag nog kommit på lösningen! Om man bara ser till att vara medvetslös av trötthet så skiter man fullständigt i om klockan är 14 eller 22. Man somnar ändå. Själv har jag varit redo att gå och lägga mig ända sen jag klev upp klockan sex i morse.

Problemet löst med andra ord.

7 kommentarer:

Hanna sa...

Jag klarade det också fint. Började mitt dygn med att gå upp fem på morgonen. Avslutade det 24(+1) timmar senare efter att ha avlivat katten. Sov 3,5 timme efter det. Sen kan jag garantera att jag var trött igår kväll.

LillaUlle sa...

Den taktiken kör jag också med. Kul att fler kommit på den

Concha sa...

Tips för att komma ihåg åt vilket håll man ska ställa om klockan: MOT SOMMAREN!
Dvs. på våren ställer man fram klockan och får då en timmas mindre vår, och kommer närmre sommaren. På hösten vrider man bak klockan för att få en timmas extra höst och skjuta upp den obehagliga vintern. :)

Annette sa...

Tack för tipset ;)

Anonym sa...

Amen på det! //Gina

Anonym sa...

Men den här är nästan ännu enklare att komma ihåg:
När du har sommaren framför dig ska du vrida fram klockan, och när du har den bakom dig, ska du vrida bak den.

Anonym sa...

Men den här är nästan ännu enklare att komma ihåg:
När du har sommaren framför dig ska du vrida fram klockan och när du har sommaren bakom dig, ska du vrida bak klockan.