lördag 12 mars 2011

Men gud vad hon tjatar om den där jävla sommarstugan!

Vi hittade ju en sommarstuga i slutet av förra sommaren som vi föll handlöst för och vi kände att våra liv skulle ta slut om vi inte fick den, trots att det fanns en del saker med den som kanske inte var så bra. Det var till exempel inte en friköpt tomt utan ett ganska dyrt arrende, det fanns ingen gäststuga och inget dricksvatten indraget. Men vi blundade för de sakerna, det var ju vårt  drömhus, och då får man väl vara beredd att offra lite på en del punkter liksom.

Ungefär som att träffa en kille som man verkligen blir så där gränslöst förälskad i, men som röker. Ni vet, man intalar sig själv att det inte gör något att han smakar askkopp då och då, vaddå askkopp är faktiskt min nya favoritsmak, men egentligen vill man inte ha någon som ständigt luktar rök, alltid måste ut i kylan på balkongen och ta en cigg och hostar upp äckliga gula saker om morgnarna. Ljudligt.

Men den här, den här. Den varken röker eller dricker för mycket på fester. Och den har absolut inga fula skor (fula skor har alltid varit en deal breaker för mig när det gäller killar. Ibland armbågar sig ytligheten fram och kräver bestämmanderätt den med).

Men förmodligen känner alla andra spekulanter likadant. Så vi köpte några trisslotter idag för att öka våra chanser att vinna, men de gav ju naturligtvis ingenting. Inte heller fick jag något förtida arv från min mamma, hon ville inte ens sälja en endaste liten njure för att hjälpa till.

Så nu får vi väl fundera ut andra sätt att få fram pengar på. Nån som kanske vill köpa en exklusiv hårlock från Charles, aldrig klippt tidigare, för endast 50 000 kr?

Ingen?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart Maria - hur mycket behöver ni? Ska jag föra över dem direkt? :-)

LYCKA TILL - ni är värda en sommarstuga! Jag håller tummarna stenhårt!

//Lotta

Tänkte bara sa...

Banken då?

Maria sa...

Lotta: 100 000? Skulle det funka för dig?

Tänkte bara: Ja alltså, vi ska låna nästan allt från dem. Men man kan ju inte låna hur mycket som helst, för då har man ju inte råd att betala tillbaka. För de snåla jävlarna vill ju alltid ha tillbaka sina pengar.

Anna sa...

Jag vet ett trick som vi gjorde.
1. Låna till botten och topplån.
2. Köp stuga med torrdass, öppen spis o element.
3. Sätt in mulltoa, spiskasett.
=
Vips har husets värde höjts, vi kontaktade banken och sade att vår pant (huset) fått högre värde, vi vill lägga om lånen. Då kunde ett till bottenlån betala topplånet.

Unknown sa...

Råna en bank som nån föreslog !
Eller om det var låna på bank.
Lite oklart där.