tisdag 29 mars 2011

Viktigt med utbildning

Man skulle kunna tro att jobbet som förskollärare är väldigt okvalificerat, med torkning av snoriga näsor och medling i sandlådan som de främsta arbetsuppgifterna.

Men det är fel. För vi brukar faktiskt laminera oss igenom de flesta arbetsdagar. Så ni förstår ju att det är viktigt med flera års studier på högskola innan man kan börja jobba. För har man inte rätt utbildning kan ju vad som helst hända.

Idag var det till exempel en idiot som föreslog att jag skulle prova laminera ansiktet. Men hur skulle det gå till egentligen? Ska man pressa igenom huvudet genom den där lilla springan? Det går ju liksom inte. Som tur är vet jag bättre än att prova, allt tack vare mina fem års studier på högskola och universitet. Hade jag inte haft dem vet jag inte hur det hade gått idag.

I morgon ska jag prova laminera några korvskivor tror jag. Bara för att jag kan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heja dig, du är underbart bitter! Jag känner likadant, tokutbildad för att guida tjocka idioter som kallar mig lilla gumman till rätt korridor på hotellet. OMG!
Styrka till dig o lycka till med sommarstugan! /Morsan som fortfarande vrålar kattbajs över livets orättvisor.

En som vet sa...

Det bästa med förskolläraryrket är när man får ägna en hel eftermiddag åt att skruva isär laminatorn och skära loss plast som någon kollega lämnat mitt i den...

Helena m. 4 sa...

Ha ha ha !!!
- återkom med en korvrapport tack...

Anonym sa...

Wayne the bloghag och Maria - kan bara bli hemskt. Bra.