torsdag 24 mars 2011

Hata den 25:e

Det här med att betala räkningar: så jäääävla tråkigt. Inte bara för att man blir av med pengar alltså, utan för att alla siffror och ocr-nummer och datum och summor och trista jävla bankgironummer ger mig allergiska eksem över hela kroppen. Jag är nämligen allergisk mot astrista grejer. Det och barnskrik.

Såatte, jag tänkte bara strunta i att betala dem den här månaden. För jag tycker faktiskt inte att man ska behöva utsätta sig för precis vad som helst, man har väl integritet eller nåt.

Och jag menar, vad kan hända? En månad kan de väl bjussa på?

11 kommentarer:

Katta Kvack sa...

Ja men FAKTISKT!

Anonym sa...

Var glad du! I Sverige är det busenkelt att betala räkningar, här i Belgien sitter jag alltid med känslan att jag gjorde fel... varje gång! Och inte säger systemet ifrån OM det blir fel...

Zebran sa...

Efter att ha fått x antal rabiata utbrott framför datorn när jag har utsatt mig för den där skiten så har maken nu övertagit denna uppgift och jag har inte knappat in ett enda OCR-nummer på flera månader.

HA.LE.LU.JA.

Fast din lösning var ju faktiskt snäppet bättre.

Anonym sa...

ALLA borde få en betalningsfri månad!!!

Emmet sa...

Ja men eller hur! Det här med löning är ju bara ett enda stort skämt. Först sitter man där och tittar på sina fjuttiga tusenlappar som ramlat in, med en tår i ögat av glädje, tjoho liksom, lön igen! Och sen försvinner ju allt sakta men säkert med varje förbannad räkning man betalar. Så den 26:e sitter man med tåren i ögat igen och inser att man får leva på sparkontot den här månaden med. Jag undrar hur man gör när sparkontot är tomt..

Anonym sa...

Jo tack, denna månaden hade jag (ensamstående, inga barn) 14 800 i räkningar! Hur f-n hände det? Hade fattat det om jag varit en sån som sms:a låna mest hela tiden men inte ens sånt håller jag på med. Inte heller bor jag i en stor villa med direktverkande el och inte heller kör jag en stor bensinslukande bil - nåt är fel!!!

Nej, jag håller med dig Maria - denna månaden borde efterskänkas åt folket (kanske med lite ränta, hur låter det...?)

Kanske ska man starta en grupp på facebook - "ner med räkningar, låt folket få behålla sin lön!"

//Wilhelmina

Anonym sa...

Autogiro Maria, autogiro! Har ni inte det i Sverige? Här i Norge funkar det supert och man behöver aldrig mer trycka in massa siffror i datorn.

Anonym sa...

E-faktura!

//Lotta

Anonym sa...

Hmm. Jag måste ha någon störning för jag gillar att föra in alla räkningar i excelbudgeten. Och sen betala dem.

Fast jag har hört att det finns ngn sorts kopieringspenna som scannar av ocr-numret. En sån kanske man skulle ha.

Greta sa...

Säger som Lotta: E-faktura is teh shit. Om man nu mot förmodan inte kan få en betalningsfri månad

Anonym sa...

Världens bästa sak;

Igiro, en app för alla med iPhone! Man blippar som i självbetjäningsstationer i affärn, och vips förs ocr, gironummer och belopp över. Magiskt!

Try it!