tisdag 29 mars 2011

Jobbig grej

Alltså, jag börjar bli gråhårig. På riktigt. Jag har fullt med gråa hårstrån i tinningarna och jag behöver inte stå mer än en halv minut framför spegeln för att upptäcka ännu fler lite överallt på huvudet.

Ska det vara så? Jag är ju faktiskt bara 31 år. Kan vi prata om det här? Om med vi menar jag ni, och med prata menar jag berätta.

Berätta för mig att jag inte är den enda?

22 kommentarer:

Singelmamman sa...

Klart du är, jag är 47 och har inte ett enda grått hår. Vet du varför?Jag färgar det.

Anonym sa...

En kompis till mig var helt grå (allt all over) vid tjugoåtta års ålder.
Själv har jag färgat/tonat sedan jag var fjorton så jag vet inte gråstatus på mig själv.

Anna i Mossahus =) sa...

Jag ska bli 31 i år och jag har väl sett ett eller två gråa strån -men inte på skalpen, utan på andra ställen haha! Men sen är jag ljus också.... Syns inte lika mkt då...

Carolina sa...

Har nu vid 42 slutat färga håret. Började när de grå dök upp vid 30 ungefär. Och jiddrar vad grå jag är.......

Mångmamma sa...

Fnissar glatt här.
Har också experimenterat med kemikalier i håret sedan 16 års ålder, har inte den blekaste om jag är gråhårig eller ej?
Borde kanske vara vid 43 år och en knippa huliganbarn som alltid råkar ut för något?

Anonym sa...

Varför tror du kocken på ditt jobb färgar håret för brinnande livet. Senast i fredags. Men ändå så kryper de j.. grå små liven fram i tinningen.

smultronpaj sa...

ljusa slingor är tricket. Då syns det inte.

Anonym sa...

Hade du väntat dig sympatier och tröst? Nix, inte från mig iallafall. Vet du varför? Jag har varit gråhårig sedan jag var 25 ;-). Sist jag var hos frissan konstaterade hon kallt att jag var 40% gråhårig. Jag hade inte ställt frågan så jag fattar inte inte varför hon skulle glappa med munnen. Det finns bra toning på de flesta livsmedelbutiker idag ;-). //Gina

labolina sa...

Jag fick mina första grå när jag var 16 fast då nästan bara vid en fläck vid ena tinningen. Nu vid 36 dyker de upp både här och där fast inte alls så många som jag befarat med tanke på hur tidigt det första kom.
Och sedan vill jag varna lite för att färga själv hemma. Om man färgar hela håret varje gång man färgar det tenderar det att suga åt sig mer och mer färg varje gång och tillslut har man hår som kanske inte mår jättebra och som dessutom är väldigt mörkt. Om man har väldigt mörkt hår syns de små grå i hårbotten väldigt tydligt.

Sanna sa...

Men hu, varför får ni grått hår så tidigt? Jag är 28 och hade inte tänkt få det förrän om 10 år eller så?

en annan Maria sa...

Du är inte ensam....jag är med dig vart du går *hahaha* skämt åsido, alla som har barn får nog ett och annat grått hår tidigt. Så är det bara. Grått är snyggt iaf tycker jag.

Unknown sa...

Jag började få gråa hår när jag var 16... Lite lagom kul sådär... Men sen har det inte blivit sådär värst mycket mer. Jag har kanske fått lika mycket till som jag hade när jag var 16, och nu är jag 30.

Fortsätter det i den här takten så kommer jag inte vara helt gråhårig förrän jag är sisådär 700 år eller nåt... ;)

Potatishäxan sa...

Jag har haft gråa hår länge. Ryckt bort dem efterhand men nu börjar det bli dags att färga regelbundet. /trettifemochetthalvt

LindaGladh sa...

Jag är oxå 31, och det tittar absolut fram grå hår både lite här och där på huvudet. Och i ögonbrynen, av alla stället. Men men, det är bara att färga och göra som vi gör med alla andra problem - blåneka!

Anonym sa...

Fick mina första vid 30 års ålder, skittrist!

Charles gudmor sa...

Jag har fortfarande inte fått några. Men ser lite fram emot mitt första. De grå tinningarnas charm ni vet!

Lisa sa...

Ja gud alla får dem tids nog, tråkigt bara när det gråa syns så tidigt. Jag fick också vid 30 års ålder, idag 37. Färgar och färgar, mörkt, men det blir aldrig bra. Hur lyckas de som är mörka få till ett bra ljust hår med slingor?? Blir inte håret slitet av det med precis som om man skulle färga det hemma mörkt om och om igen.

Oj förlåt, ny här. Gillar dig!

Annette sa...

I USA färgar dom sitt hår grått för att det är "inne", och vi är väl nåt (h)år efter dom, så snart är vi "inne", kramar

BitterBettan sa...

Vid 25 dök det första grå hårstråt upp. Nej, nu ljög jag: inte grått utan kritvitt! Nu vid 30 är de så många att jag inte vågar plocka dem (risken att bli alltför tunnhårig känns överhängande). MEN döm om min förvåning när jag inför stundande bröllop köpte löshår och inser att insprängt i det bruna finns ett och annat vitt hårstrå! Alltså SKA man ha det så. Det måste vara meningen helt enkelt!

Greta sa...

Är 35, har inga grå hår på huvudet, dock en massa grå på ett annat ställe. Men det är bara mannen (och gynnekologen) som ser dem

Linda sa...

Min mamma hittade de första gråa hårstråna på mig när jag var 27 år.. Så det går utför..

Maria sa...

Haha! Tack ska ni ha! Det känns faktiskt - på riktigt -bättre när jag hör att jag inte är ensam. Våga vägra grått!