onsdag 11 augusti 2010

Akademikern i mig tar aldrig semester

Ni tycks vara lite konfunderade över att jag har läst "Bo går till dagis" så länge som jag har gjort nu.

Det är ju uppenbart att ni inte har förstått någonting. Mer djup och dubbelbottnad historia får man leta efter, jag är nu inne på min 74:e läsning av den och jag hittar fortfarande nya saker där som jag inte sett förut. Tolkningsmöjligheterna är oändliga. Faktum är att jag just nu sitter och skriver en essä om den, där jag gör en tolkning ur ett pudel-, social-, klass-, och indiepopfeministiskt perspektiv, som jag ska skicka in till DN:s kulturdel. Jag hoppas få den publicerad den här månaden.

Det är absolut inte så att jag bara inte orkat fixa något nytt att läsa och att jag helt enkelt bara läst serier, baksidan på mjökpaketen samt kortare notiser i "Mitt i Sundbyberg" den här sommaren. Jag betackar mig verkligen för den sortens teorier.

9 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Jag är grymt importerad.

Sockiss sa...

tips från coachen: läs Servant of the Bones med Anne Rice, om du orkar läsa på engelska vill säga. GRYM karaktärsskildring!

Chrissan sa...

Om du vill ha variation så finns ju även bla a Bo grå till affären och Bo går till doktorn. Undrar om vi inte också har Bo fyller år.
Den där Bo verkar vara en upptagen kille.

Fraggelmorsan sa...

"Bo sitter fast" är ju dessutom en riktig rysare. Kommer mamma att höra Bos desperata rop på hjälp där han sitter fast med stövlarna i lerpölen ( som f.ö inte smakar alls som choklad) Spänningen är oliiiidlig...

anne sa...

"Nisses nya mössa" kan jag annars rekommendera liksom "Nisse lär sig simma", båda böckerna innehåller stro dramatik och personliga segrar; rekommenderas.

Sarah sa...

"Lennarts listor" handlar om kontrollbehov som måste övervinnas för vänskapens skull. Om mig alltså. Och ett stort gäng av alla vuxna jag känner.

Lisa sa...

underbart! let me know när den blir publicerad. jag ser fram emot'et!

Trollets mamma sa...

Glöm inte "Bo dammsuger", även den ett vardagsdrama av högsta klass - du kan rent av skriva en hel doktorsavhandling om Bos vedermödor.

Maria sa...

Tack hörrni för alla fina boktips! Jag har antecknat dem. Kanske blir underlag för en hel doktorsavhandling?