torsdag 30 juni 2011

Jag vet ju vad jag ska göra ikväll i alla fall

Av någon underlig anledning har vi flera olika bankkonton tillsammans. Eller nej, jag vet ju varför vi har det så. Det är för att vi har valt det. Det finns varsitt konto, ett matkonto, ett sparkonto, ett bensinkonto, ett räkningskonto och så ytterligare några andra konton.

Och det funkar oftast rätt bra faktiskt. Man liksom sorterar in alla pengar på respektive konto, och så gör man inte av med för mycket för man har koll. Förutom när man tvingas använda pengar från fel konto till fel saker, och man lånar hit och flyttar dit och pengarna bara ramlar runt bland alla konton och ingen vet vart en endaste liten krona egentligen hör hemma och det blir ett totalt JÄVLA KAOS.

Då är det plötsligt inte så roligt längre med flera olika konton. Och ännu mindre roligt är det att sitta och leka detektiv och försöka spåra alla bångstyriga pengar som liksom bara hoppar runt bland alla konton och räcker ut tungan och vägrar tala om var de egentligen hör hemma när man frågar dem.

Fy satan.

4 kommentarer:

Martina sa...

Haha visst är det bra att "ha total kontroll"...

mimiamelie sa...

Ja fy vad tråkigt det är med en massa pengar på konto(na) då de ligger i oordning.

Jättetrist verkligen. Stackars er.

Hovdamen sa...

Vad sägs om ett ekonomiprogram istället o så kanske bara 2 el 3 konton? Det har vi, funkar jättebra. Ett gemensamt lönekonto, ett sparkonto o ett "huskonto".

Sök på Icash, det ekonomiprogrammet är skitbra! Lite jobbigt kan man tycka i början att fylla i men det känns som om vår ekonomi blivit sååå mycket bättre sen vi började använda det. Man har superkoll på pengarna!

Maria sa...

mimiamelie: Äsch, nu är de slut. Så nu är det inget synd om oss längre.

Hovdamen: Så fort jag orkar ska jag kolla upp det. Tack för tipset!