torsdag 16 februari 2012

Läsaläsaläsaläsa

Den här läsledan ni vet? Jag har kommit över den! Jag visste bara inte vad det var för böcker jag ville läsa, men som tur var kom jag på det. Det var ungdomsromaner! Mycket märkligt - och plötsligt - behov. Det är lite som att komma på att man plötsligt bara vill äta broccoli. Alltså, det är ju gott och så, men vadan detta plötsliga sug efter bara broccoli?

Idag har jag klämt två böcker av Johanna Lindbäck. Känns mycket bra. Hoppas dock att jag stannar vid det här med ungdomsromaner och inte jobbar mig ännu längre bakåt åldersmässigt. Det blir så jobbigt om jag till slut hamnar i barnbokskategorin. Fatta hur tungt det skulle bli att ta med sig läsning som räckte hela vägen till jobbet då.

Men ungdomsromaner i pocket väger nästan ingenting. Det är micket bra. Det gillar vi.

12 kommentarer:

kelli - gravid med bf i april sa...

böcker helt i min smak! haha. l'ttsamt och gulligt. tonårsproblem <3

Åse sa...

Läs "Min pappa är snäll och min mamma är utlänning", om du inte har gjort det redan!

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9129676606

Anonym sa...

Jag har haft samma problem och helt saknat läslust ett tag, men insåg lite otippat att det var urban fantasy jag behövde. Så nu är jag på banan igen!

Emmas Bokhylla sa...

Visst ar det underbart nar man hittar det som far allt att lossna och man fortsatter att lasa som en liten bladare? Jag alskar det!

Anonym sa...

Pojken i randig pyjamas av John Boyne!
En bok man aldrig glömmer.

Carolina sa...

Jag älskar ungdomsböcker! Men om jag blir riktigt läsless så inte ens det funkar brukar jag kunna lösa det med gamla svenska flickböcker av typen "Gittan fixar allt". Man plöjer en på en timme, skrattar gott och sedan är det bara att ge sig på nåt riktigt igen.

Inger-Anne( Annikas mamma) sa...

Gå till sajten "Bokhora" !
Där får du massa bra tips på sk crossovers (böcker
för unga vuxna *host*), många på engelska, då kan du
känna att du tränar språk samtidigt!

Jenny S sa...

"Kommer aldrig mer igen". En riktigt läskig psykologisk thriller som är så bra så man aldrig vill sluta läsa. Svensk författare och utspelar sig i Sverige.

Sen finns det en fantastik triologi som står på ungdomssidan på Pocket shop. "Hungerspelen" del ett, "Fatta eld" del två och "Revolt" är den sista delen. Galet bra böcker och den första är film och har premiär 23 mars :-)

Hanna sa...

Haha, jag tänkte tipsa om "Hungerspelen", men jag såg att Jenny S redan gjort det. Men ja, när jag ändå kommenterar kan jag säga att de böckerna är fruktansvärt bra skrivna, spännande, med verkliga personer och med en handling som inte vill släppa taget om läsaren. De är verkligen inte bara ungdomsböcker utan lika mycket för vuxna. Läs dem! :)

sandralinnea sa...

Jag brukar också läsa ungdomsböcker för att komma ur perioder utan läslust. Emma Granholm, Cannie Möller och Katarina von Bredow är favoriter, men om man väl börjar rota lite i utbudet så hittar man massor med läsvärda böcker :)

Anonym sa...

Jag tycker också du ska läsa Hungerspelen, som andra redan tipsat om. Riktigt bra böcker, spännande och svåra att lägga ifrån sig.

Hanna sa...

Jag är också fast vid ungdomsromaner för tillfället, bland annat Johanna Lindbäck. Bekymren i dem får mig att känna att det är ganska lätt och oproblematiskt att vara vuxen.