tisdag 5 juli 2011

Istället för sjukvårdsrådgivning per telefon


Efter regn kommer solsken brukar det ju heta så nu följer vi upp gårdagens kräkfest med - tada - blåsor!

Och nu är ju frågan, vad är det för typ av blåsor? Är det böldpest? Harpest? Vattkoppor? Eller kanske höstblåsor som just nu florerar på mitt jobb? Än så länge sitter de bara på Charles: i pannan, under näsan, under läppen och i nacken. Eller tekniskt sett är det bara den i nacken som är en riktigt vattenfylld blåsa. De andra ser mer ut som finnar.

Är det nån av er som vet? Jag vill så gärna slippa ringa sjukvårdsupplysningen, de sitter mest och googlar och kliar sig i håret och funderar över kungens och Silvias äktenskap och varför det är så himla dålig tv så här på sommaren. Och det kan jag göra alldeles utmärkt själv. Och det utan att behöva sitta i telefonkö först! Jag vet, jag är skitduktig.

Men åter till Charles. Vill ni ha bilder? Diagnosticerar ni bättre då?


7 kommentarer:

Anonym sa...

Klart vi måste ha bilder. Annars diagnostiserar vi fel, och det kanske blir genital herpes i nacken som han har. Fram med kameran nu.

Anonym sa...

"Höstblåsor"? Det enda jag känner till är festblåsor, långa eller korta. Annacarin

Anonym sa...

Defintivit höstblåsor.
Smittsamt som attan,men sällan vuxna får dem...

Ida S sa...

Svinkoppor?? Eller höstblåsor.. :) Hoppas ni kryar på er snart!

Anonym sa...

Alltså...jag skulle absolut (utan att ha sett dem nu då) säga vattenkoppor. Mina barn har haft höstblåsor - och de satt då varken i ansiktet eller i nacken utan bara i/runt munnen och under fötterna och i händerna.

Så vattenkoppor. Eller möjligen svinkoppor, som ju gärna håller sig runt näsa och mun...fast igen då inte i nacken direkt...

Anonym sa...

Svinkoppor!! Jag har haft både i ansiktet och på ryggen. Smittsamt! Men "ofarligt".

Jojjo sa...

Skulle nog också gissa på svinkoppor eller vattkoppor. Stackars liten!