onsdag 13 juli 2011

Veckans boktips

Det stämmer inte det som står här bredvid, att jag läser Haruki Murakmis bok om löpning. Den var tråkig, så jag gjorde som med alla andra tråkiga böcker jag börjat på - jag struntade i den. Ba rakt av så där liksom. Man ska inte ödsla tid på att läsa ut tråkiga böcker, det finns ingen anledning till det. Man får inte pluspoäng för att ha pinat sig igenom en tråkig bok. Kom ihåg det.

Hursomhelst, häromdagen försökte jag byta ut löparboken mot den jag istället läser på riktigt, men det gick inte från iPaden. Mycket irriterande faktiskt, speciellt eftersom det är en så jävla cool bok som jag verkligen vill tipsa om. Så jag flyttar "Jag läser" tillfälligt hit till det här inlägget istället.

Boken ifråga heter "Lost in a Good Book" och den är skriven av Jasper Fforde.
Det är den andra boken i en serie om agenten Thursday Next. Här ska bara infogas att jag läser dem på engelska, men de finns även på svenska. Jag klarar dock inte av en huvudperson som heter Torsdag Nesta, så jävla töntigt. Thursday Next däremot är ju sjukt coolt.

Och hur mycket jag än försöker kan jag inte beskriva innehållet i de här böckerna utan att få dem att låta som några skitfåniga fantasyböcker som man måste ha lajv-kläder på sig (vad det nu är - slängkappor?) för att förstå. Och det är ju så feeeel! Jag avskyr ju fantasy. Eller i alla fall medeltidsveckan i Visby. Men det kanske inte är samma sak?

Thursday Next är i alla fall en ashäftig agent som hoppar in och ut i kända böcker, slåss mot ett ondskefullt världsomspännande företag (i första boken stänger hon in en av företagets hejdukar i Edgar Allen Poes "the Raven") och får sin make utraderad ur historien av det ondskefulla företaget. Spännande som satan! Hon har en advokat som bara är en litterär karaktär och som gillar att kommunicera med henne genom fotnoter, och så har hon en dront. Ni vet, en sån där utrotad fågel från typ dinosauriernas tid. Första boken heter "the Eyre Affaire" och finns på Adlibris. Köp den! Läs den! Och så pratar vi om den här sen.

Ok?

9 kommentarer:

Stina sa...

åh ja det är SÅ HIMLA BRA! har dock inte läst nummer två, men väl ett och kanske om det var nummer tre (som omslagsmässigt påminner om de tre små börjarna). har också försökt peppa folk o läsa dem o beskriva dem o det har ju i ärlighetens namn gått sådär. nväl. jag peppar iaf!

Blue sa...

passa på att plocka upp shades of grey av samma författare om du ser den någonstans.
Udda bok där folk rangordnas beroende på sitt färgseende!

Singelmamman sa...

Eh? Jag erkänner, jag är nog begränsad.

Akan-Kakan sa...

Okej, you had me at "skitfåniga fantasyböcker". Jag skaffar den!

Pumlan sa...

Jag blir så himla glad när fler än jag läser dessa böcker! Om du en dag känner att du vill bli lite mer förvirrad (på ett sätt som involverar sprit och sex) rekommenderar jag Robert Rankin. Just nu läser jag Toyminator vilket är en uppföljare. Hjälp mig Maria, jag hittar ingen annan som läser hans märkligheter :)

miss universum sa...

men ja!!! tack för tips. jag har precis haft en djup depression eftersom jag avslutade en bok i förrgår och inte hade nåt nytt att läsa. o den där boken låter ju helt galen, perfekt mao!

Kattis sa...

Vi kanske har olika smak när det gäller musik (jag älskar Michael Boltons Captain Sparrow-låt) men när det gäller böcker tror jag att vi är lika - så jag går genast in på Adlibris och köper!
Tack!

(Sen kan jag inte tänka mig att jag kommer hinna läsa så många böcker i sommar, men skam den som ger sig...)

Play as if there's no tomorrow sa...

Det där låter ju tillräckligt knäppt för att kanske vara bra.

LillaUlle sa...

åh, låter som något jag bara måste läsa. Går in och web-shoppar med en gång