lördag 1 januari 2011

Årskrönika del 1

Januari: Året inleddes med mycket funderingar kring knark.  Jag hade uppenbarligen inte gett några nyårslöften rörande hälsa eller så. Men det är väl ganska sunt i och för sig, varför ge löften man ändå aldrig kan hålla?

Februari: Jag gjorde en - ganska lyckad sådan om jag får säga det själv - trendspaning inför 2010. För visst har väl de flesta av oss gråtit ihopkrupna på golvet på Ica, samt gosat massor med våra respektive när vi råkat nudda varandra vid de regelrätta slagsmål som även kallas "klä på barnen de där satans jävla vinterkläderna"?

Mars: Jag vet, jag driver inte en modeblogg. Jag gjorde ändå ett försök att skapa en trend. Det gick väl så där skulle man kunna säga så här i efterhand. Inte ens jag hoppade på den själv.

April: Jag vågade stå upp mot Vintern. Den jäveln terroriserade oss första delen av 2010, men till slut gav den vika. Jag gav den en utmaning inför den här säsongen och det tycks ju ha funkat... inte alls. Förbannade årstidsjävel.

Maj: Jag tvingades införa lite förhållningsregler här på bloggen, och till skillnad från min beef med Vintern tycks de ha funkat. Jag har inte hört av socialen heller, men de kanske inte har lärt sig läsa bloggar ännu? Jag vet ju i och för sig inte hur snabba de små tanterna på socialkontoret är med sånt. De kanske har avfärdat bloggar som bara en fluga?

Juni: Det här med att övningsköra var liksom inte så roligt som jag hade tänkt mig. Att körskolelärare var såna tillknäppta jävlar kom som en fullständig överraskning för mig.

5 kommentarer:

Emmet sa...

Du är så bra. Och angående det länkade inlägget om ironi, jag fick en gång en utskällning av en person som tyckte att jag var så oerhört taskig mot mina kompisar (detta var alltså en ny bekantskap som gjorde misstaget att ramla in under ett kortspel i goda vänners lag, med tillhörande jargong). Kort sagt, ironi is the shit men det är inte alla som är med på tåget ;) Och din blogg är en ljuspunkt i bloggträsket. Gott nytt år och kram!

Ketchupmamman sa...

Din år känns kortare än mitt. Är det för att du är så effektiv?

Anonym sa...

Gott nytt 2011 du underbara ironiska människa! Du lyser upp även den tråkigaste dag... /Fia

Maria sa...

Emmet och Fia, tack ska ni ha! Jag blir så glad varje gång nån säger snälla saker. Det värmer verkligen :-)

Ketchupmamman: Nej det har inget med effektivitet att göra, det var bara jag som valde det kortare året förra gången. Men jag känner att jag missade lite, typ sommaren och sömn, så i år har jag valt ett normallångt år igen.

Unknown sa...

Kan meddela att soctanter INTE är snabba. Har egen bitter erfarenhet. Och då handlar det inte om att jag behöver bli av med mina barn. Dom är 23 och 24 idag. :-)