onsdag 26 januari 2011

Sjukvårdsupplysning på nätet


Ni som kan allt: finns det nån receptfri medicin som jag kan droppa i ögonen som gör att jag blir frisk snabbare?

9 kommentarer:

Maria sa...

Snälla lägg ut en bild. Så kan jag visa barnen sen. Då kanske dom tror på mig, att man får fyrkantiga ögon av att titta för mycket på TV. Jag har ju inga bevis annars.

Melkers Mamma sa...

Jag köpte en receptfri salva som hette Noviform. Det dröjde dock några dagar innan det försvann och jag fick behandla i en vecka. Men det var det värt för jäklar så man såg ut innan!

Lycka till!

Jenny E sa...

Dottern fick ögoninflammation några dagar före mig (tack då) och efter ett tag gick vi med henne till hälsocentralen - då fick hon OCH jag ögonsalva i pipetter utskrivet av läkare - Fucithalmic 1%. Funkade bra - men inte receptfritt, alltså. Och det krävdes ett par dar extra med medicin efter att det blivit bra - och linserna kudne inte användas då heller, risk för missfärgning...

Jesse-Paloma sa...

Det är onödigt att gå och köpa massa olika prep. för att försöka få bort det. Se till att göra koksaltlösning hemma och använd dig av rena handdukar eller bomulls pad's och badda flera gånger om dagen så ska du snart se att det försvinner. Lycka till!

/Undersköterskan

Jesse-Paloma sa...

Pssst.. vatten - 1 dl - Koksalt - 1 ml = blir så salt som tårar är. Detta är även bra till sår osv.

koksalt is the bomb!

Anonym sa...

Jag säger också koksalt. Men se till att tvätta utifrån och in mot näsan. Annars sprider du ut det...

Tantaluran sa...

Ah, du kan blogga idag, trots coktailen i går! *S*

Agneta sa...

Koka kamomillte (lite vatten så att det blir ganska koncentrerat), låt svalna och badda ögonen. Fick tipset av vår BVC-sköterska och ingen av mina barn (eller jag själv) har behövt salva. Kan vara värt att testa?!

Fru Edgren sa...

Jag säger också kamomillte! Fungerar mycket bra. Krya på dig!