tisdag 25 januari 2011

Hur ska man veta?

Vi har ett nytt kylskåp och har väl haft lite svårigheter att få till det där med temperaturen. Skulle man kunna säga. Det är inte så roligt när mjölken är fisjummen liksom.

Idag hittade jag den här kompisen längst in på en hylla:
En två decimeter lång isbit.
Och jag som hade tänkt höja temperaturen där inne lite, men nu undrar jag om det verkligen är ok? Eller kyler de här nya och energisnåla skåpen med is?

För i såna fall har jag ju gjort bort mig nu när jag slängt den där i vasken.

4 kommentarer:

Jullan sa...

Lite jag mötte Lassie, men min kusins pojkvän hade problem med samma sak och när han hyresvärdsfixare var hemma hos honom så skällde han på honom för att han "möblerat" fel. Mjölken skall inte alls stå högst upp som den oftast gör och sen var det något annat som var fel också. Jag kommer inte ihåg riktigt hur det skulle stå men det går säkert att googla fram.

Poängen var i alla fall att fläkten inte kan jobba som den ska och att det ev var varmare alt kallare högst upp. Eller något sådant. Typ.

Unknown sa...

haha Det där kylskåpet känns inte helt stabilt nej.

Sara sa...

Ok, so, this is what I do for a living, och eftersom jag nu är hemma med fraktur på svanskotan kan jag passa på att "jobba" lite. :P

Det första du gör är att dra ut kylskåpet från ström i 30 minuter. Koppla sen tillbaks det och ställ in temperaturen om det behövs.

Maten ska inte stå alltför långt bak i kylskåpet, då ökar risken för kondens och isbildning. Det är alltid som varmast längst upp i kylskåpet då värme ju stiger uppåt. Alltså bör kött osv stå längst ner, mjölk absolut inte längst upp osv osv.

Om problemen med isbildning kvarstår trots ovanstående rekommenderar jag dig att kontakta tillverkaren av kylen. (om kylen har ett servicenummer som börjar på 85, hälsa från Sara) ;)

Maria sa...

Jullan: Jo jag vet, men vi har inte ett sånt där fancy skåo med fläkt. Så jag tror att vi kan möblera lite som vi vill då.

Inkan8: Tja, bara allt är kallt så.

Sara: Varför ska jag dra ur kontakten? Vad händer då? (Alltså förutom det uppenbara att skåpet blir utan el i 30 minuter.)
Och du har nog rätt i att vi har saker för långt in mot väggarna där bak, men vad fan. Försöker man pressa in typ mer än vad som får plats ibland är det svårt att undvika. Och när det gäller mjölken, den hade vi ju längst upp i förra skåpet också, och det funkade ju. Men man måste alltså ha för kallt i hela skåpet för att få rätt temperatur högst upp? Och så måste jag ju säga att tillverkarna inte gör det lätt för oss, de största hyllorna är längtst upp - hur ska man få plats med mjölken på de mindre längre ner egentligen?