lördag 1 januari 2011

Kulturella skillnader

Nu är vi på väg hem från Nora efter att ha firat nyår där.

Det är lite spännande att vara på landet för de gör liksom inte allting på samma sätt som hemma i stan. Man kan till exempel lämna sin bil på tomgång i typ en kvart för att slippa skrapa is från en kall bil. Utan att den blir stulen! Magiskt.

Sen åker de till andra städer för att köpa hämtmat. Jättekonstigt. Som att vi skulle köpa pizza i Eskilstuna eller Uppsala.

Men de sätter sig ju i uppvärmda bilar i alla fall.
Location:Arbogavägen,Örebro,Sverige

4 kommentarer:

Anonym sa...

I småbyarna i Norrland behöver man inte lära sig fickparkera heller man bara stannar bilen där det känns bra, sen lämnar man bilen igång medan man gör det man ska. Man behöver inte låsa ytterdörren heller för man ställer bara sopkvasten mot dörren så ser juh folk att man inte är hemma :P

Fraggelmorsan sa...

Nora? Är det sant! Jag som är född och uppvuxen där minsann! Bodde där tills jag fyllde 19 iaf, sen flyttade jag söderöver. Är det du eller sambon som härstammar därifrån eller har ni bara vänner där? *nyfiken så jag dör*

Fisken sa...

Nora finns inte på riktigt. Det är en sån stad som ens föräldrar skrämmer en med för att man skall äta upp maten. Typ som "Född i Flen?"

Fraggelmorsan sa...

Jorå, nog finns den lilla söta staden. Idyllisk så det förslår. och full med knark....