tisdag 11 januari 2011

Förvirrad

Jag tycks ha ersatt mitt sockerberoende med ett plötsligt begär efter brittiska kostymfilmer. Jane Austen-filmatiseringar är naturligtvis högst på den listan. Plötsligt känner jag liksom ett väldigt starkt behov av att se Mr Darcy så där och se trulig ut med väldiga principer och rynkade ögonbryn.

Är det normalt? Brukar man ersätta sockerbegäret med den här typen av beroende? Eller är det vanligare med mer moderna romantiska filmer, typ the Notebook? Alltså, jag vet inte alls. Jag brukar ju som sagt äta godis i vanliga fall.

Nu vet jag inte alls hur jag ska göra.

7 kommentarer:

DDT sa...

Låter mysko. Men inte helt omöjligt att hantera. Varje gång jag har försökt sluta med något har jag ersatt det beroendet med en mycket stark önskan om att alla människor i min närhet ska dö. Speciellt sådana som tutar på mig när jag försöker fickparkera... Eller står i vägen... eller liksom bara är så där allmänt onödiga.
Kostymfilmer verkar vara en något mindre konfliktskapande ersättning.

Nina sa...

haha, detta är ju underbart lustigt... jag blev, rätt och slätt, utan förvarning, dumpad dagen innan midsommar av min dåvarande sambo, man kan säga att månaderna som gått har varit något deppiga... har dock lyckats att låta bli att tröstäta en massa godis (har iallafall inte ätit mer än vanligt), men har ett vansinnigt sug efter just kostymdrama, och då självklart helst Austen, men allt med empire-skärning och spetsar, fåniga lockar i håret osv. går hem! Likt de där godisarna man väljer trots att det alltid är de som är kvar till sist. Härligt att veta att man inte är ensam! =)

Lotta sa...

Bara som ett tips sa har de rea pa hela boxen av Huset Elliot. Jag bestallde den igar :) Bara dar har du tre sasonger Engelskt kostymdrama. Det borde val racka ett tag?

Fröken Bovary sa...

Men har du inte sett på tv på sistone. Det har varit en ren och skär kostymdrama fest.
Idag är sista delen av Austens Emma. Det ligger kvar avsnitt från en fin serie om 4 konstnärer från 1800-talets mitt. och så 3 andra kostymdraman på svt. HErreminje. Kolla play omedelbums.

PGW sa...

Jag har just sett boxen med "House of Eliott", alla säsongerna. Man får ett otroligt begär efter hattar och broderade kappor. Kanske ersätter det aningens av godisbegäret i alla fall. Säga vad man vill om hattar, men man blir inte tjock av dem i alla fall.

Jonna sa...

Du kanske är gravid?

(Någon måste ju komma med den kommentaren varje gång en kvinna är sugen på något udda.)

Maria sa...

Den där tjockisen: Hata såna som tutar då! Hata hata hata!

Nina: Engelskt kostymdrama rules! Och duktiga duktiga du som inte ätit upp allt godis i affären varje gång du handlat. Jag är imponerad. Jag hoppas verkligen att allt känns lite lättare nu än i somras? Kram!

Lotta: Åh, den minns jag från tv. Den var bra! Men tyvärr fel århundrade.

Fröken bovary: Jag har helt missat Emma! Och desperate romantics också, och tyvärr finns inte avsnitt 1-4 kvar på svt play. vilka andra kostymdramer menar du?

PGW: Haha! Nej, iaf inte om man låter bli att äta dem.

Jonna: Precis som att alla tecken på känslor hos en kvinna beror på hormonstörningar!