tisdag 25 maj 2010

Hets på dagis

Idag hade vi föräldramöte på dagis. Och inte vilket som helst, utan ett extrainsatt krismöte om en evakuering från lokalerna om så snart som tre veckor.

Det var jättespännande, lite som att vara på improvisationsteater eller så - man hade ingen aning om hur det skulle sluta. En pappa var jättejättearg och skrek upprört saker som "de är våra baaaaaarn, fattar ni inte det? Inte några jävla möööbler som ni kan flytta på hur som helst!" En annan (norrländsk) mamma ville inte att barnen skulle behöva gå över vägen på det andra stället, för i Stockholm vet ju alla att det finns blådårar överallt som kör tokfort.

En tredje pappa ville sätta barnen i containrar. Oklart dock om han menade såna med fönster eller inte och vad han tyckte att det skulle ge för vinning.

Själv röstade jag för att vi skulle börja skicka med barnen pengar varje vecka (de tillfälliga lokalerna - som inte blev containrar - ligger väldigt nära Solvalla) så att de kan börja tjäna ihop till dagisavgiften själva.

Av nån anledning skrattade folk mest lite artigt åt mitt förslag. Själv tycker jag att det var bra mycket bättre än containrar, men folk kanske var oroliga för att barnen bara skulle spela på fel hästar och förlora alla pengar istället.

9 kommentarer:

Cattas liv och tankar sa...

Tycker du hade en alldeles utomordentlig idé! Det är ju snordyrt med dagis o barnen skulle säkert älska att titta på hästarna! Att förena nytta med nöje kan väl inte vara fel.. :-)

Suzan sa...

Att spela på hamburgare är ett fantastiskt förslag! =)

Miss Universum sa...

o mellan loppen kan barnen ju jobba i stallet. då får de värdefull arbetslivserfarenhet av sådant som intresserar dem (bajs) och ni slipper betala för andra dagislokaler vilket innebär ännu mer pengar till spel på trav. winwin!

Anonym sa...

Så det blev hallabaloo alltså... Jag ringer dig imorgon, om jag inte föder barn då, och hör gärna lite mer om mötet.

whitelady7 sa...

Men det var väl en alldeles ypperlig ide? De har ju inhägnad runt stora gräsmattan också, behövs ju bara en som står vid grinden till stallarna och ser till att de går rätt där? Eller kanske det räcker med en som sitter i tornet, den kan ju liksom ha uppsikt över hela alltihopa, grindarna in och ut är ju låsta i alla fall?

Anonym sa...

Det är rena rama turen att ingen har fått dig inlåst redan. Tänk på att andra föräldrar kan vara känsliga. Du är fruktansvärt rolig!!! Annacarin

Fisken sa...

Barn och djur går kanon ihop!
Kan ni inte låna stallplats på Solvalla till dem så kan ungarna mocka och sånt som betalning?
Du har ju även det läskiga motellet där men så lågt skall man väl inte sjunka.

Sockiss sa...

eller så spelar föräldrarna på barnen? och ser vem som kommer i mål på solvalla med minst skit på kläderna?...

Maria sa...

Solvalla it is alltså. Hoppas att han kan börja dra in lite stålar också så att vi börjar tjäna pengar på honom nån gång (barnbidraget räcker ju inte så jävla långt).

Och Annacarin - varför tror du att jag är anonym? Herregud, annars hade jag varit inspärrad och framförallt blivit av med vårdnaden för länge sen.