måndag 24 maj 2010

Jordens undergång

Två främmande tonårstjejer frågade mig idag om jag trodde att världen skulle gå under år 2012. Efter att ha hånskrattat dem rakt upp i ansiktet svarade jag ett kort "nej" och gick vidare.

(
Eller ja, typ så. Jag kan ha varit trevlig också. Det är så svårt att minnas sånt som hände mer än en timme bakåt i tiden).

Hursomhelst, Björn påstår att det finns nån gammal indiansk myt som säger att jorden ska gå under då, och tydligen har de där indianerna haft rätt förut när de förutspått saker som krig, naturkatastrofer och Carola. Och att tonårsbrudar skulle gå runt med vippiga kjolar kortare än rumpan (själv hade jag bara sedesamt knälånga kjolar när jag var 18. Absolut. Och så drack jag aldrig alkohol, svor inte samt tyckte att alla lektioner var roliga. Men det hör inte hit nu).

Men jag tror inte att jorden kommer gå under då, jag tror att hela 2012 kommer passera utan att vi märker minsta lilla skillnad. Däremot finns viss risk att åtminstone delar av Skandinavien ligger risigt till nästa lördag. Då ska vi nämligen har treårskalas med upp till åtta ungar här hemma hos oss. Jag undrar om jag kanske ska försöka få lite valium utskrivet till dess. Eller heroin kanske. Jag har hört att det ska vara effektivt.

8 kommentarer:

Singelmamman sa...

Lite valium till ungarna istället så blir det lugnt och skönt.

Anonym sa...

Gå direkt på heroinet, ingen förälder kommer att våga lämna sina barn hos er då. Utom vi som kommer lämna treåring plus nyföding - sen går vi hem och sover.

Malin J sa...

Maya indianerna hade flera kalendrar och bara en antyder att något "stort " ska hända under 2012. De nämde aldrig jordens undergång utan använde termen "ny världsordning". Men det vet man ju att det stora landet i väst blir vettskrämd så fort det kommer en antydan om att de kanske inte är så störst och bäst ändå. Man kan ju hoppas att den nya världsordningen innebär att idioterna slutar invadera länder som har olja med ursäkten "Vi bekämpar bara terrorister". Men det är väl lika troligt som att solen skulle gå upp i väst i morgon.

När det gäller att klara er igenom barnkalaset så rekomenderar jag att äta mycket knark ofta. Det skall vara en bra metod har jag hört ;)

De Tokiga Brokiga sa...

Herregud. Åtta ungar är ju semester! Vi har aldrig under 13-14 ungar på våra kalas. Och av nån mystisk orsak jobbar alltid maken så fort ungarna ska ha kalas....

Maria sa...

Singelmamman: Men gud, så långt tänkte jag aldrig. Men det är ju skitsmart! Måste vara bättre att droga dem, gå direkt på källan till problemen liksom.

Sofie: Är det ok om vi matar nyfödingen med tårta och bullsmulor då? Föder du just nu förresten?

Malin J: Mycket och ofta. Det är noterat.

De tokiga brokiga: Herregud! Varför det? Varför inte gallra lite? Eller sätta upp regler vid ytterdörren, typ "alla som är under 123 cm får inte komma in".

De Tokiga Brokiga sa...

Jomen alltså, jag var själv den där ungen som ingen ville leka med när jag var barn. Jag bara kan inte med att utesluta någon. Så mina barn får bjuda varenda unge de nånsin träffat om de nu vill det. Det funkar. Ungarna får ha picknick på golvet, eftersom stolarna inte räcker till. Sen får de alltid glass, för det är enklast. Och så inga som helst aktiviteter, bar fri lek i två timmar, fiskdamm och hemgång. Alla får vara med, alla har kul, och jag överlever varje år. Även om man tvivlar på den saken medan det pågår...
Problemet med din utmärkta regel, är att storebror är lite abnorm. Han är 128 cm lång vid 6 års ålder. Så då skulle han inte få gå på sitt eget kalas....

Chellio sa...

Du får kontakta den där "braiga" norska läkare Johanne Nånting? Hon skriver nog ut både valium och heroin så kan du dosera fritt efter hur tillstälningen artar sig;))

Maria sa...

Det tokiga brokiga: Perfekt! Ytterligare en unge mindre ju! (nä, jag förstår vad du menar. Det var ganska enkelt i år då han fortfarande går på småbarnsavdelningen på dagis. Jag bjöd alla som var födda samma år som honom. Resten av ungarna kan inte ens prata och fattar inte ens vad en födelsedag är).

Chellio: Haha! Ja henne måste jag genast leta upp! Låter som en finfin idé.