fredag 28 maj 2010

Lite förhållningsregler på förekommen anledning

Tydligen är jag inte smart nog att ta hand om mina barn:

novadragon79 sa...

Hoppas verkligen att du skämtar annars tycker jag socialen ska komma och hämta dina barn du är helt klart inte smart nog för att kunna ta hand om dom.

Men jag måste säga att jag inte håller med. Bara för att jag rear ut dem på Blocket i tid och otid, planerar att knarka samt ge dem knark på barnkalaset om en vecka, ger dem varsin brännvinsklut att somna på varje kväll (orka långdragna nattningsritualer liksom) betyder inte det att jag är en dålig mamma. Jag gör ju faktiskt bara sånt som andra inte vågar utan bara tänker. För sån är jag. Alla är vi olika. Alla är inte lika modiga.

Därför tänkte jag nu att vi skulle säga som så att alla som inte förstår vad ironi och sarkasm är låter bli att läsa den här bloggen. Så slipper ni må dåligt menar jag. Och jag hoppas att du inte tar illa upp nu, novadragon, över att jag räknar in dig i den kategorin. Det är inget att skämmas över, det är faktiskt inte alla som förstår sånt. Precis som alla inte kan lära sig att klä sig snyggt eller läsa böcker utan bilder. Alla kan inte kunna allting. Din familj tycker säkert om dig ändå, de kanske inte heller förstår ironi. Och då passar ni ju jättebra ihop! Jag tvivlar inte alls på att ni har humor, den är nog bara på en lite lägre nivå.

Och jag vill ju inte att du ska gå runt och oroa dig över mina barn, novadragon79, för sånt mår man inte bra av. Då får man bara ont i magen, och det vill jag faktiskt inte att du ska ha. Ärligt alltså. Eller fan, är jag ironisk nu igen? Så himla svårt att veta, aaaah vad förvirrad jag känner mig! Inte ens jag vet själv alla gånger om jag är ironisk eller inte.

Så ska vi helt enkelt enas om att våra vägar skiljs åt här? No hard feelings från min sida! Och ni andra, är ni med på de här nya reglerna? Handen upp i såna fall!

55 kommentarer:

Monika sa...

You go girl! *räcker upp handen* Kram Monika

Ulrika sa...

Hahaha! I´m in! Du rockar. Och jag stannar kvar. Alla händer i luften.

Anonym sa...

With you all the way!
/Lotta

Medelklassman sa...

C'est magnifique. (Eller var jag ironisk nu?)

Anonym sa...

Irony is wasted on the stupid...

Anne sa...

Hand upp!

Nina sa...

I'm game!!!

Smilla sa...

En hand upp.

Barnarlivet sa...

Jag är med! Äntligen en klubb för människor med speciell och extra "smart" humor. Eller vänta vad innebär eg "smart" humor, är det ironiskt eller ironiserande över det ironiska?

Therése sa...

Jag är med dig all ze fuckin way:)

Finnpajsaren sa...

Svårt med handen, den är rätt upptagen med att brotta ner jobbig unge... ;-)
Men jag är med.

Unknown sa...

Handen upp! Skriv på.. du ger mig hopp inför att min bebis kommer ut.. Med dig som stöd ska jag nog lyckas med detta barn!

Anonym sa...

Jag har inga barn men jag tillhör den ironiska generationen och förstår att du ibland rear ut dem på Blocket av ren självbevarelsedrift. Hoppas det räcker för att få vara med i klubben.

Viftar glatt med handen!

Anonym sa...

Det var det mest humorbefriade inlägg av den mest humorbefriade människa(?) jag har läst. Dock får man väl säga att du måste lägga ner bloggen när din yngste son blir läskunnig, annars kanske han flyttar hemifrån i förtid. Eller.... Kan det vara en nackdel? Annacarin

Anna sa...

Kanske är det du som rentav borde börja jobba på socialen? Det är nog fler än dina barn som skulle må bra av lite knark och barnarbete.

Anonym sa...

*räcker upp handen* Ja, jädrar..
På "min tid" fanns inte blocket, men jag ville sälja dem till nån oljeshejk eller nåt.. för bra betalt vill man ju ha!
Var dock ingen som ville köpa dem så de dräller omkring här nånstans...Jo! en av dem skickade jag just till Kina. Det gick bra, kan rekomenderas.

Anonym sa...

Hand upp!
Har blivit beskylld för att inte förstå ironi men 'gillar' ändå.

Lodjursmamman sa...

TUPPENJA, jag stannar!!! *viftar med hela armen*

Fraggelmorsan sa...

*viftar med tassarna*
Och jag kan intyga att Bloggägarens barn har det verkligen bra hemma. Jag vet, för jag står utanför deras lägenhet med kikare nästan varje dag.

Tommy sa...

Blir det knark på kalaset...? Jag är så där... Nisse får väl följa med oxå.

desperat hemmafru sa...

Japp!

Janet sa...

*räcker upp handen*

Jag vill ju inte bli utslängd..


Jag förstår inte heller ironi utan jag gör helt enkelt exakt som du skriver att du gör... så kan jag ju skylla på dig om någon skulle klaga sen.

nattvinge sa...

*Handen upp*

Anonym sa...

Så klart att alla händerna är i luften.
Känns skönt att man inte är den enda människan i världen som misstolkas pga ironi/Greta

Anonym sa...

Okej. Det här var konstigt. Skumma människor som kommenterar på en blogg efter att ha läst ett inlägg?!
Jag har hängt här sedan tidernas begynnelse och älskar det faktum att det finns en människa som skriver ner sina tankar (som är så lika mina egna), oavsett vad som är "korrekt" eller inte. Bara tanken på att det finns en till människa där ute som när den inte har fått sova funderar på att skänka bort barnen tillsammans med en femhundring är så befriande.
Hjälp, vad jag har eldat upp mig själv. Hmm, ett djupt andetag..
Jag slänger upp labbarna i luften och stannar här i tid och evighet.
Ha en bra dag allihopa!
Kram / Sissel

Eva J sa...

Jag räcker upp båda mina händer och lånar även gubbens händer och räcker upp. Din blogg är bara the best. Vill aldrig sluta läsa så hoppas att du fortsätter. Detta förgyller dagen/kvällen. Sorry för att jag inte alltid lämna kommentar.

The Queen of fucking Everything sa...

Lovar du att säga till när jag kan ta ner händerna igen? Det börjar nämligen göra lite ont nu.... och armbågen är alldeles lila.....

Hugomamma sa...

Jag sällar mig till alla handuppräckarna!
Känner ofta som du och har väl lite ironi i min värld också. Bort med tråkmånsarna!
Ge ironin en egen dag, som kanelbullens dag. Kanske den 28 maj?

Mångmamma sa...

Ja tack, jag viftar på tassarna också! :)

Anonym sa...

och jag som hänger här men aldrig kommenterat tidigare, håller också upp händerna! Himla rolig blogg du har! / Lotta H

Maria sa...

Klart man räcker upp handen här alltså...härligt befriande med en människa som du som sätter ord på allt vi småbarnsföräldrar ändå tänker titt som tätt. ME löööv ironi!!

Katarina sa...

Älskar din ironi. det är ju därför jag tittar in här titt som tätt!

Anonym sa...

I´m in!!
I dej har jag hittat min tvillinghjärna =D. Vilken tur för dej att jag tycker att jag är skitkul själv ;) Trevlig helg, glöm inte barna nånstans bara om ni går utanför dörren, fast det är klart, några timmar klarar dom ju sej själva... /Elin

Kia sa...

*viftar *


Och nu älskar jag dej ännu mer.

Singelmamman sa...

Jag låter mina tonåringar vifta med sina händer och även hålla upp mina. Orkar inte själv. Har fullt sjå att få i mig vinet utan att bli helt utmattad av ansträngningen. Jag hänger kvar, lär mig något nytt varje dag.

Anonym sa...

Ja, kära nån vad folk kan läsa konstigt ibland! Nåja, jag räcker upp bägge händerna jag med. Eller.. jag är ju upp och ned, så det får väl bli bägge fötterna då, om det går bra? Och det är minsann ingen som helst ironi i det serrö :-)

Anonym sa...

Här kommer fler händer! Ironi regerar.
/ Charlie

Heleena ♥♥♥ sa...

JAG ÄR MÄ! Hehehehe

Maria sa...

Hörrni, jag älskar er! Ni är roliga, smarta, snälla och jättesöta. Och jag älskar att ni kommenterar så mycket och så ofta, även om jag ibland glömmer att svara på nån kommentar nån gång så läser jag ALLTID alla kommentarer, oavsett om ni gör dem på ett fem månader gammalt inlägg. Och det gör ingenting att ni är så många som inte kommenterar heller, herregud- jag läser nästan 1000 (känns det som) bloggar om dagen men kommenterar typ aldrig. För jag hinner inte (så förlåt för det).

Och nästa år firar vi ironins dag den 28 maj!

Camabo sa...

Å. Ja. Verkligen. Jag räcker verkligen upp handen. Oj så skoj. Ironi är ju verkligen nytt och fräscht. Ingen har ju någonsin använt sig av ironi på samma sätt. Verkligen.

Trollets mamma sa...

Alltså, jag hänger ju bara här för att ha koll på vad du gör mot dina arma barn. Så att någon klok och insiktsfull människa i alla fall vet vad som pågår, Jag är definitivt inte här för att jag skrattar halvt ihjäl mig åt dina inlägg och jublar över att det finns fler som funderar över vad man får för en liten prima unge i dagens penningvärde. (Min mor hotade att sälja oss till indianerna för sju och femtio, men visst måste priset ha gått upp något sedan dess?)

Nej, skratta åt denna blogg skulle jag aldrig. Ty sådan är icke jag. Alls icke. Eller nåt...

Terese sa...

Va! Vad är det du säger människa. Ironi och sarkasm. Jag som trodde att jag jag hittat en likasinnad med samma syn på barnuppfostran och föräldraskap som jag själv. Jag ser din blogg som en källa till inspiration. Det här med att låta barnen sköta städningen t.ex. minstingen här hemma är i åldern då hon stoppar allt skräp i munnen. Tidigare brukade jag hindra henne men du har fått upp mina ögon för att jag kan använda henne som dammsugare. Det hade jag aldrig kommit på utan dig också framkommer det nu att det ligger ironi och sarkasm bakom inläggen. Luften gick ur mig men jaja, jag lämnar väl bloggen då...

Tjillevipp morsan sa...

Viftar med bägge! Du är GRYM!!!

Eva-Lotta sa...

Du e så bra:)....

Ann sa...

Jag viftar med båda händerna och sätter ett märke för ironins dag i almanackan =)

Jessica sa...

Jag tycker synd om de som inte är födda med ironi, sarkasm och cynism. Jag läser, skrattar, tappar hakan, läser mer, skrattar igen.. Alltså, KAN man ens tro att du menar allvar?

Till dig som inte förstår: skaffa barn, var sömnlös ett år eller så, och kom igen med nya ögon. Tror du fortfarande att det är allvar då, så rekommenderar jag proffesionell hjälp. Det finns bergis nån hjärnskrynklare i gula sidorna. Hej.

Charles gudmor sa...

Säg till om du behöver vara barnfri framöver. Jag skulle behöva lite städhjälp hemma.

Anna sa...

Nä, nu jävlar anmäler jag. Ni bor i norrort någonstans väl? Hur svårt kan det vara att hitta en Björn & en Maria med två tjocka ungar under 4? Nä, precis. Inte så värst. Och det är ju bra att ditt anhang har kommenterat med namn och bild så att jag kan anmäla dem också.

Att vanligt kristet folk inte ska kunna ha en vanlig lördagskväll i fred utan att behöva scanna nätet efter sådana vilseförda människor som ni. Ni borde skämmas.

Tror att jag måste klappa på mina ungar lite som straff.
Trevlig helg då.

Cey sa...

Hands up!!!

Sockiss sa...

fan from the start liksom.

Sabina sa...

Det är skrämmande hur torra och humorlösa vissa är. För min del älskar jag din blogg! Du är syrlig och vass och helt underbar helt enkelt :)

Anonym sa...

Händerna ner. jättener. Jag håller med novalucol dragon och har redan ringt soc och snart knackar de på er dörr. Nu får det vara nog med barnplågeri i er familj!

/Vän av ordning sätter ner foten.

Frida sa...

Händerna UPP! Heja bästa tjejen!
Kram/Frida

Knaada sa...

Nu fattar jag ingenting, är sofietholerus ironisk? Känner ni varandra? Trodde jag skulle svara handen upp, men jag kanske inte fattar det där med ironi ändå!?? Förvirrad, hör jag till den där gruppen som inte får vara med nu?

LillaUlle sa...

Hej hallå! Är lite sen i mitt röstande, men det är först nu jag läst dina bloggar ända hit! Räcker upp båda händerna... och viftar lite grann... eller kanske det var en barnsång... Tack iaf för dina bloggar och skratten som kommer med dem. Jag fortsätter läsa.